Skip to main content

Τζιτζικώστας: Εθνικό κεφάλαιο για τη χώρα ο Κώστας Καραμανλής

Έχουμε ήδη μπει σε μια άτυπη, παρατεταμένη προεκλογική περίοδο κι αυτό δεν είναι καλό για τον τόπο, σημείωσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας

«Ανά πάσα στιγμή η χώρα μπορεί να οδηγηθεί σε εκλογές», εκτιμά στη συνέντευξή του στη «Νέα Σελίδα» ο Απόστολος Τζιτζικώστας. Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας εκφράζει την αντίθεσή του στις αλλαγές που προωθεί το υπουργείο Εσωτερικών στον εκλογικό νόμο για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τονίζει ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος. Παράλληλα, απαντά και στα σενάρια περί διαύλων επικοινωνίας μεταξύ Μαξίμου και Καραμανλή: «Ο Κώστας Καραμανλής είναι εθνικό κεφάλαιο για τη χώρα και δεν μπορεί κανείς να τον εμπλέκει σε μικροπολιτικά παιχνίδια και σκοπιμότητες».

«Έχουμε ήδη μπει σε μια άτυπη, παρατεταμένη προεκλογική περίοδο κι αυτό δεν είναι καλό για τον τόπο. Η Ελλάδα σήμερα χρειάζεται μια νέα, σταθερή κυβέρνηση που και θα θέλει και θα ξέρει να ασκήσει πολιτικές για την επανεκκίνηση της οικονομίας, την τόνωση της επιχειρηματικότητας, την προσέλκυση επενδύσεων, τη μείωση των φόρων, την αντιμετώπιση της ανεργίας και των λουκέτων. Γι’ αυτό χρειάζεται αλλαγή πολιτικής», αναφέρει, όωπς μετέδωσε το αΠΕ. 

Η απλή αναλογική, τονίζει, δεν λύνει κανένα πρόβλημα, αντίθετα, προσθέτει ακόμα περισσότερα, με πρώτο τον κίνδυνο εγκλωβισμού σε μια μόνιμη ακυβερνησία και ξεκαθαρίζει πως ο ίδιος θα διεκδικήσει την επανεκλογή μου στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ανεξάρτητα από τον χρόνο διεξαγωγής των εθνικών εκλογών.

Χαρακτηρίζει σενάρια επιστημονικής φαντασίας τα περί διαύλων επικοινωνίας μεταξύ του Κώστα Καραμανλή και του Μαξίμου επισημαίνοντας πως «ο Κώστας Καραμανλής είναι εθνικό κεφάλαιο για τη χώρα και δεν μπορεί κανείς να τον εμπλέκει σε μικροπολιτικά παιχνίδια και σκοπιμότητες».

Για το Σκοπιανό αναφέρει πως η κυβέρνηση έκανε διαδοχικά λάθη και πως δεν επεδίωξε ποτέ την εθνική συνεννόηση ή τη διαμόρφωση μιας εθνικής γραμμής για τη διαπραγμάτευση. «Με τα Σκόπια να πιέζονται χρονικά, κοινωνικά και πολιτικά, τώρα ήταν η κατάλληλη στιγμή να φέρει μια συνολική λύση για την ονομασία, τις αλλαγές στο Σύνταγμα των Σκοπίων και την εξάλειψη της προπαγάνδας και της παραχάραξης της ιστορίας. Μια λύση, δηλαδή, που να διασφάλιζε πλήρως τα συμφέροντα της Ελλάδας τώρα και στο μέλλον» αναφέρει ο κ. Τζιτζικώστας.