Skip to main content

Τζιτζικώστας για Μητροπολίτη Παύλο: Απροσδόκητος χαμός ενός πραγματικά σπουδαίου ιεράρχη

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας εκφράζει τα συλλυπητήρια του για τον θάνατο του Μητροπολίτη Δράμας Παύλο - «Θα ανατρέχουμε στο παράδειγμά του»

Τη βαθύτατη θλίψη του για την απώλεια «ενός φωτισμένου ιεράρχη, ενός ανθρώπου ειλικρινή, ευθύ και προσιτού», εκφράζει ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας για τον Μητροπολίτη Δράμας Παύλο.

Συγκεκριμένα, ο περιφερειάρχης αναφέρει: «Ο απροσδόκητος χαμός ενός πραγματικά σπουδαίου ιεράρχη, του μακαριστού Μητροπολίτη Δράμας Παύλου, αποτελεί σημαντικό πλήγμα για την Εκκλησία μας, για την κοινωνία της Δράμας και για εμένα προσωπικά, καθώς με τίμησε με την προσωπική φιλία του. Εκφράζω τη βαθύτατη θλίψη μου για την απώλεια ενός φωτισμένου ιεράρχη, ενός ανθρώπου ειλικρινή, ευθύ και προσιτού. Το έργο του και η διδαχή του θα μείνουν ανεξίτηλα στη μνήμη όλων όσοι είχαμε την τύχη να τον γνωρίσουμε από κοντά. Το αποτύπωμά του στην Παναγία Σουμελά, όπου υπήρξε Ηγούμενος, στην κοινωνία της Δράμας, ως Μητροπολίτης, αλλά και στα εκκλησιαστικά και κοινωνικά πράγματα της χώρας, θα παραμείνει αξιομνημόνευτο για πάντα. Η αγάπη του για την Ορθοδοξία και για τους νέους, ο ορθολογισμός του και ο μαχητικός χαρακτήρας του τον έκανε αγαπητό σε όσους τον γνώρισαν. Είμαι συγκλονισμένος από την κοίμησή του. Θα τον θυμόμαστε και θα ανατρέχουμε στο παράδειγμά του. Συλλυπητήρια».