Skip to main content

Τζιτζικώστας για Μπουτάρη και αρχαία: Αρκετή ζημιά έχει κάνει

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας φωτογράφισε τον πρώην δήμαρχο ως τον άνθρωπο που προσέφυγε στο ΣτΕ το 2013 κατά της απόσπασης των αρχαίων.

Επίθεση στον πρώην δήμαρχο και επικεφαλής της Κίνησης Πολιτών Θεσσαλονίκης για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς, Γιάννη Μπουτάρη, εξαπέλυσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, αναφορικά με τις αντιδράσεις για τις αρχαιότητες στον σταθμό Βενιζέλου του μετρό Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Τζιτζικώστας, μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και αναφερόμενος στις ομόφωνες αποφάσεις των φορέων της πόλης το 2013 για απόσπαση και επανατοποθέτηση των αρχαιοτήτων φωτογράφισε τον κ. Μπουτάρη ως τον άνθρωπο που υπαναχώρησε, προσέφυγε στο ΣτΕ και εξαιτίας του καθυστέρησε το έργο, ενώ τον κατηγόρησε ότι «παρεμβαίνει ξανά επειδή δεν έχει πλέον ρόλο».

«Όλα αυτά τα χρόνια ακούγαμε παραμύθια, ζούσαμε σε μια φαντασίωση που μας οδήγησαν συγκεκριμένοι άνθρωποι. Αυτό πρέπει να τελειώνει εδώ. Δεν αντέχει διχασμό η πόλη. Κάποιοι προσπαθούν να το κάνουν αναζητώντας ρόλο», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τζιτζικώστας.

«Τι δουλειά έχει; Αρκετή ζημιά έχει κάνει στην πόλη, φτάνει» πρόσθεσε.

Τέλος, ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι «ενώ αρχικά το 2013 όταν προέκυψε το ζήτημα συμφωνήθηκε από όλους τους φορείς, και όταν λέω όλους τους φορείς εννοώ όλους τους φορείς, να προχωρήσει με την μέθοδο της απόσπασης των αρχαίων, ολοκλήρωση των εργασιών και επανατοποθέτησης του 92% των αρχαιοτήτων στη θέση τους, τελικά για κάποιο λόγο κάποιοι άλλαξαν γνώμη, προσέφυγαν στο ΣτΕ “πάγωσε” το έργο και σας λέω ότι σήμερα η Θεσσαλονίκη θα είχε, ή αν δεν είχε θα τελείωνε, το Μετρό εάν δεν είχαμε αυτή την παλινωδία από κάποιους κυρίους και κυρίες».