Skip to main content

Τζιτζικώστας: Είτε με k είτε με c η Μακεδονία είναι μία και ελληνική

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κλήθηκε σε δηλώσεις του από τον ΙΝ Αγίου Δημητρίου να απαντήσει ποια είναι η σωστή αγγλική γραφή της Μακεδονίας.

«Η Μακεδονία είτε με k την γράψει κανείς είτε με c είναι μία και είναι ελληνική», τόνισε σε δηλώσεις του από τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ερωτηθείς σχετικά από τη Voria.gr, με αφορμή τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί με την αναγραφή του ονόματος «Μακεδονία» στο αγγλικό εμπορικό σήμα των μακεδονικών προϊόντων, ο κ. Τζιτζικώστας απάντησε χαρακτηριστικά: «Η Μακεδονία είτε με k την γράψει κανείς είτε με c είτε με κεφαλαία είτε με μικρά γράμματα, είτε ίσα είτε ανάποδα είναι μία και είναι ελληνική».



Αναφερόμενος στον εορτασμό του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης και στην επέτειο των 107 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης, ο περιφερειάρχης δήλωσε:

«Σήμερα γιορτάζει η πόλη μας η Θεσσαλονίκη, και βέβαια σε μια τέτοια λαμπρή γιορτή η σκέψη μας εκτός από τους προγόνους μας και τις θυσίες που έκαναν για να είμαστε εμείς ελεύθεροι, βρίσκεται και στο μέλλον της πόλης, στο πώς όλοι μαζί σε συνεργασία σε συνεννόηση, θα μπορέσουμε να ξανακάνουμε τη Θεσσαλονίκη μια σύγχρονη μητρόπολη που στηρίζεται στο εμπόριο, στην καινοτομία, που στηρίζει και θα βελτιώνει την καθημερινότητα των πολιτών που ζουν αλλά και που επισκέπτονται τη Θεσσαλονίκη. Εμείς, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, είμαστε ταγμένοι σε ακριβώς αυτό τον στόχο» είπε ο κ. Τζιτζικώστας και ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους.