Skip to main content

Τζιτζικώστας και Μητράκας στο σημείο της δολοφονίας του Άλκη Καμπανού

Ο περιφερειάρχης και ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας απέδωσαν φόρο τιμής στη μνήμη του 19χρονου.

Το σημείο της δολοφονίας του 19χρονου, Άλκη Καμπανού, επισκέφτηκαν σήμερα ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, και ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Θεόδωρος Μητράκας, για να αποδώσουν φόρο τιμής στη μνήμη του αδικοχαμένου νέου.

Συνοδευόμενοι από τον αντιπρόεδρο του ΑΣ Άρης, Νίκο Γραβάνη, οι κ.κ. Τζιτζικώστας και Μητράκας υλοποίησαν τη χθεσινή απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου να επισκεφτούν τον τόπο που έχασε τη ζωή του ο Άλκης, ενώ παρέμειναν στον χώρο για αρκετή ώρα και συνομίλησαν με πολίτες, οι οποίοι συνεχίζουν να πηγαίνουν στην περιοχή εκφράζοντας τη θλίψη τους για την απώλεια του Άλκη.

Ο κ. Τζιτζικώστας διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους της διοίκησης του Άρη ότι σύσσωμο το περιφερειακό συμβούλιο στέκεται απέναντι σε κάθε μορφής βίας, ενώ εξέφρασε την οδύνη και τον αποτροπιασμό του για το χαμό του Άλκη, αλλά και των άλλων θυμάτων οπαδικής βίας.



Ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε ότι στη χθεσινή πρώτη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου κεντρικής Μακεδονίας μετά τη δολοφονία του 19χρονου, πέρα από το ψήφισμα κατά της βίας που εγκρίθηκε, αποφασίστηκε η σύσταση Ειδικής Διαπαραταξιακής Επιτροπής για την Πρόληψη και Καταπολέμηση της Οπαδικής και Κάθε Μορφής Βίας, με επικεφαλής τον αντιπεριφερειάρχη Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Άγγελο Χαριστέα, ενώ επισήμανε ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα αναλάβει σειρά πρωτοβουλιών και δράσεων, ώστε να μην επαναληφθεί ποτέ ξανά αντίστοιχο περιστατικό.

Σε λιτή σχετική ανάρτησή του ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε «για τον Άλκη. Για κάθε Άλκη».

Ο κ. Μητράκας σε δική του ανάρτηση υπογράμμισε ότι «τις μέρες που προηγήθηκαν όπως όλοι είχα συγκλονιστεί από τη στυγερή δολοφονία του Άλκη... Σήμερα μαζί με τον Περιφερειάρχη, Απόστολο Τζιτζικώστα, εκπροσωπόντας το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας αποδώσαμε έναν ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη του... βλέποντας τα καθολικά μηνύματα αγάπης προς τον Άλκη και κυρίως αυτά των μικρών παιδιών έδωσα μια προσωπική υπόσχεση ότι θα κάνω και εγώ ό,τι μπορώ αυτός ο κόσμος να αλλάξει...».