Skip to main content

Τζιτζικώστας για Έβρο:Ούτε ένα βήμα πίσω στα κυριαρχικά μας δικαιώματα

Η Ελλάδα δεν πρόκειται να κάνει πίσω ούτε ένα βήμα στα κυριαρχικά της δικαιώματα, υπογράμμισε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.

Στην τουρκική προκλητικότητα, με αφορμή το εδαφικό ζήτημα που ανέκυψε στον Έβρο, αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στις εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, στη Θεσσαλονίκη, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

«Η Τουρκία αντί μετά από τόσες δεκαετίες, να αναπτύξει αντισώματα, απέναντι σε κάθε είδους φανατισμό, έχει μια μόνιμη ανοσία, στην ιστορική αλήθεια», ανέφερε ο περιφερειάρχης, προσθέτοντας:

«Μια ανοσία που προκαλεί  υποψίες και βάζει εμπόδια στην οιδοκόμηση των υγειών σχέσεων για το μέλλον, των σχέσεων που η Ελλάδα καλλιεργεί και θέλει».

Ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε ότι η Ελλάδα είναι παράγοντας σταθερότητας και ασφάλειας. «Δεν ενδίδουμε σε επιπόλαιες προκλήσεις, διατηρούμε πάντα την ψυχραιμία μας», επισήμανε.

Παράλληλα, ο Περιφερειάρχης έστειλε μήνυμα προς την Τουρκία: «Μην κάνουν το λάθος όμως κάποιοι αυτή την ψυχραιμία και την υπευθυνότητα να την εκλάβουν ως αδυναμία. Η Ελλάδα δεν πρόκειται να κάνει πίσω ούτε ένα βήμα, στα κυριαρχικά της δικαιώματα. Η εθνική μας κυριαρχία είναι αδιαπραγμάτευτη, είτε αυτό αφορά σε ένα μίλι στο Αιγαίο είτε σε ένα χιλιοστό εδάφους στον Έβρο», υπογράμμισε.

«Και ακριβώς το ίδιο αδιαπραγμάτευτη είναι η ιστορία μας», κατέληξε ο ίδιος.