Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019
x

ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ: ΠΡΩΤΗ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ Η ΠΚΜ

Ως και τις 31.12.2018 στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ της Κεντρικής Μακεδονίας είχαν πραγματοποιηθεί δαπάνες ύψους 267,9 εκατ. ευρώ

"Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά η Κεντρική Μακεδονία είναι η πρώτη περιφέρεια στην Ελλάδα σε αξιοποίηση ευρωπαϊκών κονδυλίων" τόνισε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, παρουσιάζοντας στο Περιφερειακό Συμβούλιο τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης.

"Ως και τις 31.12.2018 στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ της Κεντρικής Μακεδονίας είχαν πραγματοποιηθεί δαπάνες ύψους 267,9 εκατ. ευρώ, που κατατάσσουν την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην πρώτη θέση, με την Περιφέρεια Αττικής να ακολουθεί έχοντας πραγματοποιήσει δαπάνες 250,4 εκατ. ευρώ" τόνισε χαρακτηριστικά. Υπογράμμισε παράλληλα ότι τα χρήματα αυτά "είναι πόροι που έχουν κατευθυνθεί στην πραγματική οικονομία της περιοχής" και έγιναν "χρήσιμα και αναγκαία έργα που βελτιώνουν τη ζωή και την καθημερινότητα των πολιτών".

O περιφερειάρχης αναφέρθηκε και στο θέμα των αγροτικών κινητοποιήσεων, επισημαίνοντας ότι η διοίκηση της Περιφέρειας ενώνει τη φωνή της με τη φωνή των αγροτών, των παραγωγών και των κτηνοτρόφων και ζητά από την κυβέρνηση να λάβει υπόψη τα αιτήματά τους, δεδομένου ότι "η Κεντρική Μακεδονία είναι η πρώτη περιφέρεια στην Ελλάδα σε αγροτική παραγωγή και εδώ παράγεται το 26% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος του αγροτικού τομέα της Ελλάδας".
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ