Skip to main content

Τζιτζικώστας: Στήριξη στην κυβέρνηση, αιχμές για Σαμαρά

Όσοι δε στηρίζουν την εθνική προσπάθεια θα απολογηθούν, είπε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας. «Λάθος» χαρακτήρισε τη θέση του ΕΛΚ, την οποία υπερψήφισε ο Α. Σαμαράς.
Στήριξη στη σκληρή διαπραγμάτευση της κυβέρνησης δηλώνει ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, σε συνέντευξή του στο Real FM. Παράλληλα, χαρακτήρισε λανθασμένη τη θέση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, κρατώντας αποστάσεις και πάλι από τη στάση του Αντώνη Σαμαρά.
 
Ο κ. Τζιτζικώστας, από τη Στοκχόλμη, όπου βρίσκεται για τη διεθνή έκθεση τουρισμού, όπου συμμετέχει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σε ερώτηση εάν τον απασχολούν οι εξελίξεις στη ΝΔ, απάντησε ότι «με απασχολούν οι εξελίξεις που θα ακολουθήσουν στην κεντροδεξιά παράταξη, καθώς είναι βασικός πυλώνας της δημοκρατίας μας», προσέθεσε όμως ότι «αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να ασχολούμαστε δημόσια με τις εξελίξεις αυτές, όταν η χώρα μας δίνει μία τεράστια μάχη τις επόμενες ημέρες».
 
Ο Απόστολος Τζιτζικώστας δήλωσε ξεκάθαρα ότι «θα έπρεπε όλοι να είμαστε μαζί με την κυβέρνηση και την προσπάθεια που κάνει», και ευχήθηκε «να πάει καλά η διαπραγμάτευση και να έχει θετικά αποτελέσματα για την οικονομία και την κοινωνία»,  ενώ σχολίασε με νόημα ότι «όσοι δεν στηρίζουν την εθνική προσπάθεια θα απολογηθούν για τη στάση τους αυτή».
 
Στην ερώτηση των δημοσιογράφων για το «αν η επιστροφή του στη Νέα Δημοκρατία πρέπει να θεωρείται δεδομένη», ο κ. Τζιτζικώστας απάντησε ότι «για να επιστρέψει κάποιος κάπου πρέπει πρώτα να έχει αποχωρήσει. Εγώ από τη Νέα Δημοκρατία δεν έχω λείψει ούτε μία ώρα».
 
Ερωτηθείς για την υπογραφή του Αντώνη Σαμαρά στο ψήφισμα του ΕΛΚ που είναι αντίθετο με τις ελληνικές θέσεις στη διαπραγμάτευση ο Απόστολος Τζιτζικώστας απάντησε ότι «η θέση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος είναι λάθος», ενώ πρόσθεσε ότι «σήμερα όλες οι πολιτικές παρατάξεις θα έπρεπε να βρίσκονται σε συνεννόηση και συνεργασία για πετύχουμε θετικά αποτελέσματα. Η εικόνα της χώρα μας πρέπει να είναι ότι όλοι οι Έλληνες στηρίζουμε τη σκληρή διαπραγμάτευση. Είναι λάθος πολιτικές δυνάμεις να επενδύουν στην αποτυχία της διαπραγμάτευσης και της χώρας».
 
Αναφορικά με την έκθεση τουρισμού στη Στοκχόλμη ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας τόνισε ότι αναμένεται αύξηση του τουριστικού ρεύματος από τις σκανδιναβικές χώρες προς την Κεντρική Μακεδονία.
 
Σε ό,τι αφορά την Περιφέρεια, ο Απόστολος Τζιτζικώστας επισήμανε ότι «όσο υπηρετώ την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την Αυτοδιοίκηση είμαι εδώ για όλους τους πολίτες ανεξαιρέτως. Δε με απασχολεί αυτή τη στιγμή η κομματική σημαία. Με απασχολεί να κάνω καλά τη δουλειά μου και να φέρω αποτελέσματα για τον τόπο μου».