Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020
x

ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ: ΣΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ, LOCKDOWN ΑΝ ΔΕΝ ΤΗΡΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ

«Η Θεσσαλονίκη θα περάσει σήμερα στο επίπεδο 3, το πορτοκαλί επίπεδο. Αν δεν τηρήσουμε τα μέτρα θα πάμε σε lockdown», δήλωσε ο Τζιτζικώστας.

Ηχηρή προειδοποίηση για πιστή εφαρμογή και τήρηση μέτρων κατά του κορωνοϊού μετά την έξαρση των κρουσμάτων, ιδιαίτερα για τη Θεσσαλονίκη, απευθύνει ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, προαναγγέλλοντας ότι η πόλη περνάει στο πορτοκαλί επίπεδο επικινδυνότητας από σήμερα.

«Η Θεσσαλονίκη θα περάσει σήμερα στο επίπεδο 3, το πορτοκαλί επίπεδο. Θα πρέπει να τεθούν νέα μέτρα, όπως τηλεργασία στο 40% των εργαζομένων, κλείσιμο καταστημάτων νωρίτερα, υποχρεωτική χρήση μάσκας σε περισσότερους χώρους», ανέφερε ο κ. Τζιτζικώστας. Μάλιστα, αναφερόμενος στον μέσο όρο ηλικίας των κρουσμάτων που έχει πέσει στα 30-39 έτη, επεσήμανε ότι «κανένας μας δεν είναι άτρωτος.

«Αν δεν τηρήσουμε τα μέτρα, θα βρεθούμε μπροστά σε πολύ οδυνηρές αποφάσεις. Είναι καθαρά θέμα του πώς εφαρμόζονται τα μέτρα», δήλωσε, υπογραμμίζοντας ότι «τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι πολύ άσχημα».

«Αν τώρα δεν πάρουμε μέτρα και δεν κάνουμε πιστή εφαρμογή και τήρηση, θα χρειαστούν νέα μέτρα, τα οποία θα είναι δύσκολα να τα διαχειριστεί η οικονομία», τόνισε ο περιφερειάρχης και προσέθεσε ότι «θα πάμε σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού και θα μπούμε σε lockdown (αν δεν τηρήσουμε τα μέτρα). Αυτό αφορά κυρίως τη Θεσσαλονίκη.»

Τέλος, ο κ. Τζιτζικώστας δήλωσε: «Ναι, θα πάμε σε lockdown, αν δεν αντιληφθούμε όλοι ότι η κατάσταση είναι πολύ κρίσιμη.»
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ