Skip to main content

Τζιτζικώστας: Το 1821 εμπνέει όλον τον κόσμο-Με ενότητα για την Ελλάδα του 2030

Η επέτειος που γέννησε τη σύγχρονη Ελλάδα συνεχίζει να συγκινεί να εμπνέει όλο τον κόσμο, τόνισε ο περιφερειάρχης στον πανηγυρικό των εορτασμών.

 

Μήνυμα ενότητας, αυτοπεποίθησης και εθνικής υπερηφάνειας έστειλε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, στον πανηγυρικό του σημερινού εορτασμού των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821.

Ο περιφερειάρχης τόνισε πως η επέτειος που γέννησε τη σύγχρονη Ελλάδα 200 χρόνια μετά συνεχίζει να συγκινεί να εμπνέει όλο τον κόσμο. "Αυτή είναι η μεγάλη κληρονομιά του ελληνικού έθνους", είπε χαρακτηριστικά. Ο κ. Τζιτζικώστας έκανε ειδική αναφορά στην επανάσταση στη Μακεδονία από 1821 έως τις αρχές του 1823, η οποία, όπως είπε, έδωσε πολύτιμο χρόνο για να οργανωθεί αγώνας στη Νότια Ελλάδα. "Είναι η ευκαιρία να τιμήσουμε τους προγόνους μας, είναι η ευκαιρία να νιώσουμε περήφανοι, να νιώσουμε τον υγιή πατριωτισμό. Είναι η ώρα να υψώσουμε βλέμμα μας πιο πάνω από τα εμπόδια, να κοιτάξουμε επιτέλους μπροστά με ωριμότητα και αυτοπεποίθηση ότι Ελλάδα μπορεί να διαμορφώνει τις εξελίξεις και να πρωταγωνιστει στην Ευρώπη", σημείωσε. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας τόνισε ότι το πιο σημαντικό μήνυμα για να τιμήσουμε το 1821 είναι η ενότητά μας το οποίο χαρακτήρισε "το μεγαλυτερο μας όπλο" που θα χτίσει την Ελλάδα του 2030. "Μία Ελλάδα ισχυρή που θα νιώθει περήφανη όταν κοιτάζει πίσω στο παρελθόν αλλά δεν θα έχει να φοβηθεί τίποτα στο παρόν και θα γεμίζει με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση για το μέλλον. Το μέλλον που μας αξίζει και που θα χτίσουμε όλοι μαζί".