Skip to main content

Τζόνσον από Κίεβο: Η στρατιωτική βοήθειά μας πρέπει να διώξει τη Ρωσία από την Ουκρανία

Το Ηνωμένο Βασίλειο προσφέρθηκε να παράσχει βοήθεια για την εκπαίδευση χιλιάδων Ουκρανών στρατιωτών εν μέσω της σύγκρουσης

Μιλώντας σε κοινή συνέντευξη Τύπου, στο Κίεβο, με τον Ουκρανό Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο Μπόρις Τζόνσον υποσχέθηκε τη συνεχή υποστήριξή του στην Ουκρανία.

Το Ηνωμένο Βασίλειο προσφέρθηκε να παράσχει βοήθεια για την εκπαίδευση χιλιάδων Ουκρανών στρατιωτών εν μέσω της σύγκρουσης – και ο πρωθυπουργός Τζόνσον σημείωσε ότι στόχος είναι να βοηθήσει την Ουκρανία να απωθήσει τις ρωσικές δυνάμεις από τη χώρα.

«Θα συνεχίσουμε, όπως είχαμε από την αρχή, να παρέχουμε τον στρατιωτικό εξοπλισμό που χρειάζεστε – και τώρα, φυσικά, την εκπαίδευση που μπορεί να είναι απαραίτητη, έτσι ώστε εσείς, ο ουκρανικός λαός, οι ένοπλες δυνάμεις, θα μπορέσουν να κάνουν αυτό που πιστεύω ότι λαχταρούν οι Ουκρανοί, και αυτό είναι να εκδιώξουν τον επιτιθέμενο από την Ουκρανία», τόνισε.

«Αυτή θα είναι η στιγμή για συνομιλίες για το μέλλον της Ουκρανίας και θα είναι σε αυτό το πλαίσιο μιας ελεύθερης Ουκρανίας που εμείς και άλλες χώρες θα αναλάβουμε τις δεσμεύσεις και τις εγγυήσεις ασφαλείας που έχουμε συζητήσει τόσο συχνά», πρόσθεσε.

Υπογράμμισε ότι υπάρχουν «αποδείξεις» ότι τα ρωσικά στρατεύματα βρίσκονται υπό «οξεία πίεση» και έχουν «βαριές απώλειες».

«Οι δαπάνες τους για πυρομαχικά – οβίδων και άλλων όπλων – είναι κολοσσιαίες. Μετά από 114 ημέρες επίθεσης στην Ουκρανία, δεν έχουν ακόμη επιτύχει τους στόχους που έθεσαν για την πρώτη εβδομάδα», σχολίασε.

«Είμαστε εδώ για άλλη μια φορά για να υπογραμμίσουμε ότι είμαστε μαζί σας για να σας δώσουμε τη στρατηγική αντοχή που θα χρειαστείτε και πρόκειται να βοηθήσουμε στη συνέχιση της εντατικοποίησης των κυρώσεων στο καθεστώς του Πούτιν», κατέληξε.

Πηγή: Καθημερινή