Skip to main content

Τζόνσον: Είτε η νέα συμφωνία είτε καμία συμφωνία, όχι άλλες αναβολές

Ο πρωθυπουργός θα πει στους ηγέτες της ΕΕ ότι είτε θα υπάρξει αυτή η συμφωνία είτε δεν θα υπάρξει συμφωνία - όχι όμως αναβολές, αναφέρει πηγή.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον θα ζητήσει από τους ηγέτες των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αποκλείσουν μια νέα αναβολή του Brexit και δεν θα την αποδεχθεί, αν του προταθεί, δήλωσε σήμερα πηγή της βρετανικής κυβέρνησης.

"Ο πρωθυπουργός θα πει στους ηγέτες της ΕΕ ότι είτε θα υπάρξει αυτή η συμφωνία είτε δεν θα υπάρξει συμφωνία - όχι όμως αναβολές", σημείωσε η πηγή. "Δεν θα ζητήσει παράταση και δεν θα αποδεχθεί παράταση, αν του προταθεί", πρόσθεσε η ίδια πηγή της βρετανικής κυβέρνησης.

Προηγουμένως και η επικεφαλής του τμήματος πολιτικού ρεπορτάζ του BBC Λόρα Κούενσμπεργκ είχε τονίσει επικαλούμενη πηγή της Ντάουνινγκ Στριτ ότι ο Τζόνσον θα ζητήσει από τους ηγέτες της ΕΕ να αποκλείσουν μια νέα αναβολή του Brexit, ευελπιστώντας ότι οι Βρετανοί βουλευτές θα προτιμήσουν στην περίπτωση αυτή την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ με την συμφωνία του από μια έξοδο χωρίς συμφωνία, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

"Πηγή της Ντάουνινγκ Στριτ δηλώνει ότι ο Τζόνσον θα ζητήσει από τους ηγέτες να αποκλείσουν περαιτέρω αναβολή - αναμένεται να τους ζητήσει να καταστήσουν σαφές ότι είναι 'είτε η νέα συμφωνία είτε καμία συμφωνία, αλλά όχι άλλες αναβολές'", σημείωσε η Κούενσμπεργκ.