Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020
x

ΤΖΟΝΣΟΝ: Η ΚΡΙΣΗ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΩΣ ΤΑ ΜΕΣΑ ΤΟΥ 2021

Ο Βρετανός πρωθυπουργός είναι αισιόδοξος ότι η πανδημία θα περάσει μέχρι την επόμενη χρονιά και παράλληλα... φοβάται δεύτερη κορύφωση των κρουσμάτων.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, είπε σήμερα πως πιστεύει ότι η χώρα θα έχει τελειώσει με την κρίση του νέου κορωνοϊού έως τα μέσα του 2021, αλλά πως φοβάται ότι μπορεί να υπάρξει δεύτερη κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων η οποία θα μπορούσε να καταβάλει το σύστημα υγείας.

«Απ’ όπου κι αν ήρθε... από μια νυχτερίδα, έναν παγκολίνο ή όπως κι αν εμφανίστηκε, ήταν ένα πολύ κακό πράγμα για τον άνθρωπο. Και νομίζω πως μέχρι τα μέσα του επόμενου έτους θα το έχουμε ξεπεράσει», δήλωσε στους δημοσιογράφους και συνέχισε λέγοντας πως «η χώρα αυτή θα επανακάμψει ισχυρότερη από ποτέ».

Όπως αναφέρει το ΑΠΜΠΕ, κατά τη συνάντησή του με γιατρούς, ο Μπ. Τζόνσον είπε πως ελπίζει ότι όλοι θα κάνουν το εμβόλιο της γρίπης προκειμένου να μειωθεί η πίεση στο σύστημα υγείας στη διάρκεια των χειμερινών μηνών αναφέροντας χαρακτηριστιικά «όλοι αυτοί που είναι κατά των εμβολίων τώρα, είναι τρελαμένοι».

Στον ένα χρόνο αφότου έγινε ηγέτης της Βρετανίας, ο Βρετανός πρωθυπουργός κέρδισε μια σαρωτική εκλογική νίκη, εκπλήρωσε την προεκλογική του υπόσχεση να βγάλει τη χώρα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και ήρθε κοντά στον θάνατο αφού προσβλήθηκε από τον COVID-19.

Όμως τα κόμματα της αντιπολίτευσης τον κατηγορούν ότι άργησε να επιβάλει lockdown, απέτυχε να λάβει εγκαίρως μέτρα για τους οίκους ευγηρίας, τα «έκανε θάλασσα» με το σύστημα εντοπισμού και ιχνηλάτησης και δεν απέλυσε τον ανώτατο σύμβουλό του, τον Ντόμινικ Κάμινγκς, ο οποίος ταξίδεψε εκτός του τόπου κατοικίας του στη διάρκεια του lockdown.

Μιλώντας για την εμπειρία του αυτόν τον έναν χρόνο ως πρωθυπουργός, ο Τζόνσον είπε πως έμαθε ότι η κυβέρνηση πρέπει «να κινηθεί πιο γρήγορα και να αποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες των πολιτών».

Απαντώντας σε ερώτηση πόσο καιρό οι πολίτες θα πρέπει να φορούν μάσκες, ανέφερε ότι θα βασιστεί στην κοινή λογική του βρετανικού λαού, αλλά αρνήθηκε να δώσει οποιαδήποτε ένδειξη για το πότε θα χαλαρώσουν τα μέτρα για την πανδημία.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ