Skip to main content

Τζόνσον: Πολύ πιθανή η ευθύνη του Ιράν για τις επιθέσεις στη Σ. Αραβία

«Η Βρετανία θεωρεί πως είναι πολύ πιθανό ότι το Ιράν φέρει την ευθύνη για τις επιθέσεις εναντίον της Aramco» υποστήριξε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Το Ιράν δείχνει και ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον για τις επιθέσεις εναντίον των δύο πετρελαϊκών εγκαταστάσεων στη Σαουδική Αραβία.

Σε δηλώσεις που έκανε σε δημοσιογράφους, που τον συνόδευαν στη Νέα Υόρκη, όπου αναμένεται να συναντηθεί την Τρίτη με τον πρόεδρο του Ιράν, Χασάν Ροχανί, ο Τζόνσον τόνισε ότι: «Η Βρετανία θεωρεί πως είναι πολύ πιθανό ότι το Ιράν φέρει την ευθύνη για τις επιθέσεις εναντίον της Aramco. Πιστεύουμε ότι είναι πολύ πιθανό ότι το Ιράν είναι υπεύθυνο».

Ένας εκπρόσωπος τύπου της Ντάουνινγκ Στριτ διευκρίνισε σήμερα ότι ο Μπόρις Τζόνσον βασίζεται «στις αποδείξεις που λαμβάνουμε», αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης θα συζητήσει το θέμα αυτό στις συναντήσεις του με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και την καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ σήμερα, είπε επίσης ο εκπρόσωπος τύπου, που εξήγησε ότι το Λονδίνο αναζητά μια «λύση που θα αμβλύνει τις εντάσεις».

«Εργαζόμαστε με τους εταίρους μας στη διεθνή κοινότητα για να δοθεί μια σθεναρή διπλωματική απάντηση και να επιτευχθεί η σταθερότητα στην περιοχή» διαβεβαίωσε από την πλευρά του σε μήνυμά του στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Ντομινίκ Ράαμπ.

«Η βρετανική κυβέρνηση, αντί να καταβάλει μάταιες προσπάθειες εναντίον της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, θα πρέπει να ενεργήσει ώστε να σταματήσει να πουλάει φονικά όπλα στη Σαουδική Αραβία...» απάντησε ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Αμπάς Μουσαβί, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων ISNA.