Skip to main content

Τζόνσον: Το Brexit κινδυνεύει να μοιάσει με το μαρτύριο του Προμηθέα

Περισσότερα από τρία χρόνια αφού η Βρετανία ψήφισε με ποσοστό 52% υπέρ της αποχώρησης από την ΕΕ, η χώρα παραμένει βαθιά διχασμένη για το θέμα.

O Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον αστειεύθηκε χθες Τρίτη ότι αν πετύχαιναν τον στόχο τους κάποιοι Βρετανοί βουλευτές, το Brexit θα ήταν μια αέναη διαδικασία όπως το μαρτύριο του Προμηθέα, του ήρωα της ελληνικής μυθολογίας.

Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, ο Δίας τιμώρησε τον Προμηθέα επειδή έκλεψε τη φωτιά από τους θεούς για να τη δώσει στους ανθρώπους δένοντάς τον σε ένα βουνό του Καυκάσου και στέλνοντας κάθε ημέρα έναν αετό να του κατασπαράζει το συκώτι, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

"Αυτό συνέβαινε αέναα, κάτι σαν την εμπειρία του Brexit στη Βρετανία, αν κάποιοι βουλευτές μας πετύχαιναν τον στόχο τους", δήλωσε ο Τζόνσον απευθυνόμενος στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Περισσότερα από τρία χρόνια αφού η Βρετανία ψήφισε με ποσοστό 52% υπέρ της αποχώρησης από την ΕΕ, η χώρα παραμένει βαθιά διχασμένη για το θέμα και η διαδικασία του Brexit έχει βυθιστεί στη σύγχυση.