Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022
x

ΤΖΟΝΣΟΝ: ΖΗΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΓΑΛΛΙΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΙΣΩ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΠΛΕΟΥΝ ΤΗ ΜΑΓΧΗ

«Προτείνω να εφαρμόσουμε μια διμερή συμφωνία που θα επιτρέπει την επιστροφή όλων των παράτυπων μεταναστών που διαπλέουν τη Μάγχη», είπε ο Τζόνσον.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, ζήτησε από τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, να παίρνει πίσω στη Γαλλία τους μετανάστες που φτάνουν στην Αγγλία, μία ημέρα μετά το πολύνεκρο ναυάγιο στη Μάγχη, όπου έχασαν τη ζωή τους 27 άνθρωποι.

«Προτείνω να εφαρμόσουμε μια διμερή συμφωνία επανεισδοχής, που θα επιτρέπει την επιστροφή όλων των παράτυπων μεταναστών που διαπλέουν τη Μάγχη» αναφέρει ο Τζόνσον σε μια επιστολή του προς τον Μακρόν, την οποία ανάρτησε στο Twitter.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός παρουσιάζει επίσης τα μέτρα που θα μπορούσαν να λάβουν οι δύο χώρες για να αποφευχθούν οι θάνατοι ανθρώπων στη Μάγχη. Σε αυτά περιλαμβάνονται οι κοινές περιπολίες, ώστε να αποτρέπονται οι αναχωρήσεις σκαφών από τις γαλλικές ακτές, η χρήση αισθητήρων και ραντάρ, η συμφωνία επανεισδοχής στη Γαλλία αλλά και μια παρόμοια συμφωνία μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ