Skip to main content

Τζουμχουριέτ: Παγώνει για έναν μήνα η έξοδος του Ορούτς Ρέις

Σημαντική εξέλιξη φαίνεται πως προέκυψε κατά τη συνάντηση του Μεβλούτ Τσαβούσογλου με την Ισπανίδα ομόλογό του χθες στην Άγκυρα

Μια σημαντική είδηση φαίνεται πως έβγαλε η χθεσινή συνάντηση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου με την Ισπανίδα ομόλογό του Αράντσα Γκονζάλεθ Λάγια.

Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τζουμχουριέτ», η επικεφαλής της ισπανικής διπλωματίας, που σήμερα θα βρεθεί στην Αθήνα, ζήτησε από τον Τούρκο ομόλογό της να μην γίνουν οι έρευνες του ωκεανογραφικού Ορούτς Ρέις έως τις 2 Αυγούστου, όπως υπαγορεύεται από την NAVTEX που εξέδωσε η Τουρκία, πυροδοτώντας την ένταση στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα της γείτονος χώρας, από την κ. Λάγια ζητήθηκε το ωκεανογραφικό να μην ξεκινήσει έρευνες στην παρούσα και να το κάνει μετά από έναν μήνα, βοηθώντας στην αποκλιμάκωση της έντασης.

Το κλίμα μάλιστα μεταξύ των δύο υπουργών ήταν θερμό, μετά την προαναφερόμενη εξέλιξη, διαψεύδοντας τρόπον τινά τα όσα ειπώθηκαν χθες για την επιχειρησιακή ετοιμότητα του ωκεανογραφικού που εμφανιζόταν έτοιμο να σηκώσει άγκυρα.