Skip to main content

Τζούντο: Χάλκινο για τους άνδρες του Άρη στο πρωτάθλημα Ευρώπης

Επικράτησε της Ρωσικής Edelweiss με 3-2, η οποία το 2018 αναδείχτηκε 3η στο Champions League και 1η το 2017 στο Europa League

Το Χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η ομάδα Ανδρών Τζούντο του Άρη στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες συλλόγων Europa League (Odivelas Portugal, 17.11.2019), για δεύτερη φορά στην ιστορία τους (Βούπερταλ της Γερμανίας 2017).

Στον αγώνα για την 3η θέση επικράτησε της Ρωσικής Edelweiss με 3-2, η οποία το 2018 αναδείχτηκε 3η στο Champions League και 1η το 2017 στο Europa League. O Γιώργος Αζωίδης -73 κιλά, ο Δαβίδ Τσοκούρης -81 κιλά και ο Ιακίβ Χάμμο +100 έφεραν το Χάλκινο μετάλλιο στην ομάδα του Άρη.

Στον πρώτο γύρο η ομάδα ξεπέρασε την αντίσταση της Σέρβικης (Kinesis) με πρωταγωνιστή τον Θανάση Μυλωνέλη ο οποίος αγωνίστηκε στην επομένη κατηγορία αυτήν των -90 κιλών και επικράτησε του Σέρβου αντιπάλου του συμβάλλοντας καθοριστικά στη νίκη του Άρη.

Στον επόμενο αγώνα η Γαλλική (SUCY) ήταν η νικήτρια με 3-2 και η οποία έφτασε και στον τελικό.

Τα Repeseage πριν τον τελικό της 3ης θέσης, ήταν με την άλλη ρωσική ομάδα του πρωταθλήματος (Krasnodar) και με τους ίδιους πρωταγωνιστές η ομάδα επικράτησε της ρωσικής με 3-2.

«Η κατάκτηση του Χάλκινου μεταλλίου της ομάδος Ανδρών Τζούντο αποτελεί μεγάλη κληρονομιά για το τμήμα μας αλλά και προσθέτει μια ακόμη επιτυχία στην ιστορία του Άρη, του Ελληνικού Τζούντο, του Ελληνικού αθλητισμού γενικότερα», αναφέρει ο Ερασιτέχνης Άρης.

Παράλληλα, ο ΑΣ Άρης συγχαίρει όλους τους συντελεστές αυτής της επιτυχίας και «ιδιαίτερα τους αθλητές μας, και τους εύχεται επιτυχίες σε όλες τις επόμενες αγωνιστικές τους δραστηριότητες».