Skip to main content

UEFA : Στην Ελλάδα 2 από τα 24 έργα του ιδρύματος της ομοσπονδίας για τα παιδιά

Στην Ελλάδα βρίσκονται δύο από τα συνολικά εικοσιτέσσερα έργα για τα παιδιά που έχει εγκρίνει το ίδρυμα της UEFA, όπως ενημέρωσε η ομοσπονδία.

Δύο έργα για τα παιδιά στην Ελλάδα, βρίσκονται ανάμεσα στα συνολικά 24 που έχει εγκρίνει το ίδρυμα της UEFA, όπως επικοινώνησε μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ευρωπαϊκή ομοσπονδία.
 
Πρόκειται για το «Beyond Goals 2» της Action Aid Hellas και το FutbolNet της Barca Fundation, όπως έκανε γνωστό σήμερα το Ίδρυμα Παιδιών της UEFA  (UEFA Foundation for Children) γιορτάζοντας  σήμερα την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού. «Χρησιμοποιώντας τη μαγεία του ποδοσφαίρου για να υποστηρίξει τους νέους που το χρειάζονται περισσότερο», αναφέροντας χαρακτηριστικά.
 
Την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου, το διοικητικό συμβούλιο του Ιδρύματος για Παιδιά της UEFA, υπό την προεδρία του προέδρου της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφερφίν, συνεδρίασε μέσω τηλεδιάσκεψης για να συζητήσει νέα έργα και το μέλλον του ιδρύματος.
 
Παρά την πανδημία COVID-19 και τις νέες προκλήσεις που έχει φέρει, το Ίδρυμα Παιδιών της UEFA, αποφάσισε την κατανομή του προϋπολογισμού 2020/21 4.812.021 ευρώ σε νέα έργα ή επέκταση υφιστάμενων έργων,, μεταξύ τους και τα δύο που αφορούν τη χώρα μας.

«Είναι κάτι που συμβαδίζει με την αποστολή του να προστατεύει τα θεμελιώδη δικαιώματα των παιδιών στην υγεία και την προστασία, τα παιδιά με αναπηρία, την εκπαίδευση και την προσωπική ανάπτυξη, την πρόσβαση στον αθλητισμό, την ένταξη των μειονοτήτων και την προστασία των θυμάτων συγκρούσεων», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Συνολικά, 55 έργα εγκρίθηκαν από το Ίδρυμα Παιδιών της UEFA σε όλο τον κόσμο, τα 24 από αυτά στην Ευρώπη, με τα υπόλοιπα σε όλη την Αφρική (16), την Ασία (6), τη Βόρεια και τη Νότια Αμερική (8), καθώς και την Ωκεανία (1).