Skip to main content

UEFA: Αίτημα για salary cap από Γερμανία και Μπάγερν Μονάχου!

Η Γερμανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου και η πιο επιτυχημένη ομάδα της χώρας προβληματίζονται από τα υπέρογκα ποσά που ξοδεύονται για μεταγραφές.

Αίτημα προς την UEFA ώστε να εισάγει salary cap στις διοργανώσεις της απηύθυνε η Γερμανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (DFB) και η Μπάγερν Μονάχου.

Τα υπέρογκα ποσά που ξοδεύονται τα τελευταία χρόνια για μεταγραφές δημιουργούν προβληματισμό στο γερμανικό ποδόσφαιρο με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Φριτζ Κέλερ να ασκεί κριτική για τους παράλογους μισθούς και τα ποσά που ξοδεύονται για μεταγραφές τα τελευταία δύο καλοκαίρια από την ποδοσφαιρική ελίτ απαιτώντας από την πλευρά της UEFA να λάβει θέση.

Το βασικό μέτρο έγκειται στην δημιουργία salary cap, κάτι που έχει προκρίνει και ο πρόεδρος της Μπάγερν, Μονάχου, Καρλ-Χάιντς Ρουμενίγκε, σε συνομιλίες του με τον Κέλερ.

«Οι μισθοί και τα ποσά δεν είναι πια βιώσιμα. Χαίρομαι που συμφωνεί με την ιδέα των salary cap και ο Ρουμενίγκε μέχρι στιγμής. Θα στείλουμε επίσημη επιστολή στον Αλεξάντερ Τσέφεριν», ήταν όσα ανέφερε ο επικεφαλής της Γερμανικής Ομοσπονδίας.