Skip to main content

UEFA: Η Ελλάδα σκαρφάλωσε στην 13η θέση λόγω Ολυμπιακού

Η νίκη-πρόκριση που πέτυχε έδωσε τη δυνατότητα στη χώρα μας να ανέβει μία θέση στην κατάταξη της UEFA και συγκεκριμένα από την 14η στην 13η

Η ιστορική νίκη-πρόκριση του Ολυμπιακού επί της Μίλαν (3-1) το βράδυ της Πέμπτης (13/12) στο «Καραϊσκάκης», στο φινάλε των ομίλων του Europa League, έδωσε τη δυνατότητα στην Ελλάδα να ανέβει μία θέση στην κατάταξη της UEFA και συγκεκριμένα από την 14η στην 13η.

Με 27.400 βαθμούς στο σύνολο ξεπέρασε την Δανία, που πλέον μετά και τον αποκλεισμό της Κοπεγχάγης, έμεινε χωρίς ομάδα στην Ευρώπη.

Ο… σκόπελος για την 12η θέση είναι η Αυστρία με 30.450 βαθμούς, που εξακολουθεί να έχει δύο ομάδες στο Europa League, την Ραπίντ Βέννης και την Σάλτσμπουργκ.

Εάν η χώρα μας κρατηθεί στην 13η θέση ή πέσει στην 14η, στο τέλος της περιόδου, θα βγάλει τον πρωταθλητή στον 3ο προκριματικό του Champions League και τη σεζόν 2020-21, τον δευτεραθλητή στο 2ο προκριματικό του Champions League, τον κυπελλούχο στον 3ο προκριματικό του Europa και τον 3ο-4ο της βαθμολογίας στον 2ο προκριματικό του Europa League.

Εάν πάρει την 12η θέση ο πρωταθλητής θα παίξει απευθείας στα play off του Champions League, ο δευτεραθλητής στον 2ο προκριματικό γύρο της ίδιας διοργάνωσης, ο κυπελλούχος απευθείας στους ομίλους του Europa League, ο τρίτος του πρωταθλήματος στον 3ο προκριματικό του Europa League και ο τέταρτος στον 2ο προκριματικό γύρο.