Skip to main content

UEFA: Η Πορτογαλία θα καθορίσει την παρουσία φιλάθλων στο CHL

«Η παρουσία φιλάθλων στα παιχνίδια θα εξαρτηθεί από τη χώρα υποδοχής. Θα ήταν ένα όνειρο για όλους», δήλωσε ο αντιπρόεδρος, Μικέλε Ούβα.

H παρουσία φιλάθλων στο Final-8 του Champions League, που έχει προγραμματιστεί για τη Λισαβόνα, στα στάδια «da Luz» και «José Alvalade», από 12 έως 23 Αυγούστου, θα εξαρτηθεί από τις αποφάσεις που θα λάβει η κυβέρνηση της Πορτογαλίας για τη δημόσια υγεία και ασφάλεια σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Μικέλε Ούβα.

«Η παρουσία φιλάθλων στα παιχνίδια δεν θα εξαρτηθεί από την UEFA, αλλά από τη χώρα υποδοχής. Θα ήταν ένα όνειρο για όλους. Ο τελικός του Champions League θα γίνει σε δύο μήνες από τώρα», ανέφερε ο Ιταλός αντιπρόεδρος της UEFA μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Kiss Kiss».

«Στα τρία χρόνια που θα ακολουθήσουν, από το 2021 έως το 2024, η συνήθης μορφή της διοργάνωσης θα επιστρέψει. Η επιλογή της Λισαβόνας γι αυτήν την στιγμή, απορρέει από τις εγγυήσεις που μας δίνονται. Από την άλλη πλευρά, δεν υπάρχει πορτογαλική ομάδα στην διοργάνωση και αυτό καθιστά τη Λισαβόνα ουδέτερη έδρα», πρόσθεσε το στέλεχος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας.

Να σημειωθεί πάντως, ότι έντονος προβληματισμός και ανησυχία επικρατεί στην UEFA, μετά την αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού στην ιβηρική χώρα και την επαναφορά έκτακτων περιοριστικών μέτρων στην περιοχή της Λισαβόνας, όπου απαγορεύονται οι δημόσιες συναθροίσεις άνω των 10 ατόμων, ενώ υπάρχει περιορισμός του ωραρίου λειτουργίας των καφέ και των καταστημάτων.