Skip to main content

UEFA: Υποχωρεί στη βαθμολογία ο ΠΑΟΚ - Τον πέρασε και η ΑΕΚ!

Η τρίτη σερί κακή πορεία στα κύπελλα Ευρώπης πληγώνει τους «ασπρόμαυρους» που θα ξεκινήσουν του χρόνου με λιγότερους βαθμούς από την «Ένωση».

Αντίκτυπο και στην ευρωπαϊκή του βαθμολογία θα έχει για τον ΠΑΟΚ, μετά την μη συμμετοχή τους στους ομίλους του Europa League, ο αποκλεισμός από τη Σλόβαν Μπρατισλάβας για τα play-off του θεσμού.

Συγκεκριμένα, η 3η σερί κακή πορεία στα κύπελλα Ευρώπης που συμπεριλαμβάνει τον προπέρσινο αποκλεισμό από την Έστερσουντ στα play-off , τις περσινές ήττες από ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ - Βίντι στον όμιλο και το χθεσινό κάζο από τους Σλοβάκους πληγώνει τον «Δικέφαλο» για του χρόνου καθώς θα αφαιρεθεί από την πενταετία του η σεζόν 2015-16 (είχε συγκεντρώσει 6.000 βαθμούς), με συνέπεια να μπει με 15.000 πόντους στη νέα σεζόν.

Πλέον η ΑΕΚ, παρά το γεγονός πως αποκλείστηκε στα play-off από την Τράμπζονσπορ, θα προσπεράσει τους «ασπρόμαυρους» διότι θα αφαιρεθεί μεν η τελευταία μηδενική της σεζόν (όταν ακόμα βρισκόταν στη δεύτερη κατηγορία), με αποτέλεσμα να ξεκινήσει του χρόνου με τον ίδιο συντελεστή που έχει σήμερα δηλαδή 16.500 πόντους.