Skip to main content

UEFA: Μπλόκο σε διαφημιστικές πινακίδες με χρώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ στα προημιτελικά

Η UEFA αποφάσισε να απαγορεύσει και τα διαφημιστικά μπάνερ εντός του αγωνιστικού χώρου στους προημιτελικούς, Ελβετία-Ισπανία και Βέλγιο - Ιταλία.

Με απόφαση της UEFA απαγορεύτηκε η τοποθέτηση διαφημιστικών πινακιδών, στα χρώματα του ουρανίου τόξου, στις αναμετρήσεις των προημιτελικών του Euro 2020, τόσο στο Μπακού, όσο και στην Αγία Πετρούπολη.

Την είδηση έκανε γνωστή η εκ των χορηγών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, Volkswagen, όπως μετέδωσαν τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης. Να σημειωθεί ότι υπήρξαν αναφορές του διεθνούς Τύπου, σύμφωνα με τα οποία η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία είχε απαγορεύσει τις σημαίες του ουρανίου τόξου υπέρ της ΛΟΤΑΚΙ+ κοινότητας στη Βουδάπεστη, λόγω των περιορισμών των δικαιωμάτων της κοινότητας από τον Ούγγρο πρωθυπουργό, Βίκτορ Όρμπαν. Η UEFA είχε διαψεύσει ότι προέβη σε τέτοια ενέργεια.

Ωστόσο, τοποθετήθηκαν διαφημιστικές πινακίδες στα χρώματα του ουρανίου τόξου, γεγονός που προκάλεσε θύελλα αντδράσεων κι ως εκ τούτου η UEFA αποφάσισε να απαγορεύσει και τα διαφημιστικά μπάνερ εντός του αγωνιστικού χώρου στους προημιτελικούς, Ελβετία-Ισπανία και Βέλγιο - Ιταλία.