Skip to main content

UEFA: Τα περιοριστικά μέτρα στην Πορτογαλία προκαλούν... πονοκέφαλο

Οι επιτελείς της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, δεν έκρυψαν τον προβληματισμό τους μετά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού της χώρας.

Έντονη ανησυχία προκαλεί στην UEFA, η επαναφορά των έκτακτων περιοριστικών μέτρων, τα οποία ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Πορτογαλίας, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Οι επιτελείς της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, δεν έκρυψαν τον προβληματισμό τους μετά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού της χώρας, Αντόνιο Κόστα, ο οποίος ανακοίνωσε την απαγόρευση των δημόσιων συναθροίσεων άνω των 10 ατόμων, όπως και τον περιορισμό του ωραρίου λειτουργίας των καφέ και των καταστημάτων, στην περιοχή της Λισσαβώνας.

Λίγα 24ωρα νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 17/06, η εκτελεστική επιτροπή της UEFA αποφάσισε, μέσω τηλεδιάσκεψης, την διεξαγωγή του Final-8 του Champions League στη Λισαβόνα, στα γήπεδα «Ντα Λουζ» και «Ζοζέ Αλβαλάδε».

Οι προημιτελικοί θα γίνουν από 12 έως 15 Αυγούστου (ένας κάθε ημέρα) και οι ημιτελικοί στις 18 και 19 Αυγούστου. Ο τελικός θα φιλοξενηθεί στο «Ντα Λουζ», στις 23 Αυγούστου.

Σύμφωνα με διεθνή Μέσα. η UEFA είναι υποχρεωμένη να παρακολουθεί από... κοντά την κατάσταση στη χώρα της Ιβηρικής, ώστε εάν ξεφύγει η κατάσταση να υπάρχει έτοιμο κάποιο το εναλλακτικό πλάνο.