Skip to main content

UEFA: Το πλάνο για την ολοκλήρωση πρωταθλημάτων και κυπέλλων Ευρώπης

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία ανακοίνωσε το πλάνο σωτηρίας της σεζόν μετά το πλήγμα που δέχεται το άθλημα από την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Την αναβολή του Euro 2020 ανακοίνωσε σήμερα η UEFA κατά την τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησε με τις 55 Ομοσπονδίες και τις ομάδες συμφωνώντας για τη δόμηση ενός σχεδίου πάνω στο οποίο και θα ολοκληρωθούν φέτος τόσο τα εγχώρια πρωταθλήματα όσο και τα κύπελλα Ευρώπης.

Ουσιαστικά η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία ανακοίνωσε το πλάνο ώστε να σωθεί ουσιαστικά η σεζόν μετά το πλήγμα που δέχεται το άθλημα από την εξάπλωση του κορωνοϊού και συγκεκριμένα στόχος είναι να ολοκληρωθούν όλες οι διοργανώσεις, τόσο οι εθνικές όσο το Champions και το Europa League.

Αναλυτικά το πλάνο της UEFA

Για τα πρωταθλήματα:

Ό στόχος είναι να τελειώσουν όλες οι διοργανώσεις, τόσο οι εθνικές όσο και το Champions και το Europa League. Τελική επιθυμητή ημερομηνία είναι η 30η Ιουνίου, αν το επιτρέψουν οι καταστάσεις και η υγεία των παικτών.

Πιθανό το σενάριο για ευρωπαϊκούς αγώνες τα Σαββατοκύριακα και πρωταθλήματα μεσοβδόμαδα.

Πιθανό το σενάριο να γίνουν μετατροπές στα προκριματικά αν η σεζόν δεν ολοκληρωθεί μέχρι 30 Ιουνίου.

Ομάδες εργασίας:

Μία ομάδα εργασίας θα δουλέψει στο καλεντάρι, με εκπροσώπους της UEFA, των πρωταθλημάτων και των ομάδων, ώστε να βρεθεί το πως θα επιτευχθεί ο στόχος της ολοκλήρωσης των διοργανώσεων.

Μία άλλη ομάδα εργασίας θα δουλέψει στα μέτρα για την αντιμετώπιση των οικονομικών ζημιών που έχει ήδη προκαλέσει και θα συνεχίσει να προκαλεί η πανδημία.

Για τις εθνικές ομάδες:

Τα ματς των playoff για το Euro 2020 που ήταν προγραμματισμένα για τον Μάρτιο θα αναβληθούν έως το διεθνές παράθυρο του Ιουνιου, και τότε να εξεταστεί ξανά η κατάσταση.

Η τελική φάση του Euro 2020 που ήταν προγραμματισμένη να διεξαχθεί από τις 12 Ιουνίου εως τις 12 Ιουλίου 2020 θα αναβληθεί και θα διεξαχεί από τις 11 Ιουνίου έως τις 11 Ιουλίου 2011. Αυτό θα βοηθήσει ώστε το Euro 2020 να αποτελέσει μια μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου για όλους τους οπαδούς τους σε όλη την υφήλιο.