Skip to main content

Β. Ελλάδα: Έκλεψε 1.000 από πιστωτική κάνοντας 53 συναλλαγές

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας για απάτη κατ’ εξακολούθηση, μέσω διαδικτύου, η οποία υπεβλήθη στην αρμόδια Εισαγγελία.

Διαδικτυακές συναλλαγές αξίας περίπου 1.000 ευρώ πραγματοποίησε Έλληνας, ο οποίος υπέκλεψε τα στοιχεία της πιστωστικής κάρτας έτερου ατόμου, στη Βόρεια Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία Έλληνα σε  αστυνομικό τμήμα, σύμφωνα με την οποία διαπίστωσε χρώσεις στην πιστωτική του κάρτα για διαδικτυακές αγορές, που δεν είχε πραγματοποιήσει ο ίδιος.  

Το προανακριτικό υλικό τέθηκε υπόψη της αρμόδιας Εισαγγελίας Πρωτοδικών, η οποία παράγγειλε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την ανακάλυψη του δράστη.

Από την ενδελεχή ψηφιακή - διαδικτυακή έρευνα και την προκαταρκτική εξέταση διαπιστώθηκε η εμπλοκή Έλληνα, ο οποίος υπέκλεψε τα στοιχεία της πιστωτικής κάρτας του παθόντα και στη συνέχεια πραγματοποίησε 53 διαδικτυακές συναλλαγές, αξίας περίπου 1.000 ευρώ.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας για απάτη κατ’ εξακολούθηση, μέσω διαδικτύου, η οποία υπεβλήθη στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών.