Skip to main content

Β. Ελλάδα: Στέλνουν επιστολές για ανύπαρκτες δανειακές συμβάσεις

Καταγγελία από τον Σύλλογο Δανειοληπτών Β. Ελλάδος σχετικά με επιστολές προς δανειολήπτες από εταιρεία εκκαθάρισης για ανύπαρκτες δανειακές συμβάσεις

Αποδέκτες επιστολών από την εταιρεία «PQH Ενιαία Ειδική Εκκαθάριση Α.Ε.», για δάνεια της πρώην ΑΤΕ, γίνονται το τελευταίο διάστημα δανειολήπτες, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος.

Μέσω των επιστολών η εταιρεία εκκαθάρισης ενημερώνει τους πολίτες για ληξιπρόθεσμες οφειλές και τους προτείνει συμβιβαστική επίλυση, παρότι έχουν μπει στον ν.3869/2010 (νόμος Κατσέλη), ή εκκρεμεί η τελική εκδίκαση, ή εκκρεμεί η απόφαση, αναφέρει ο Σύλλογος.

Το πρόβλημα, όμως, που δημιουργείται από την εν λόγω ενέργεια της εταιρείας, σύμφωνα με τον Σύλλογο, είναι ότι οι απαιτήσεις που αποτυπώνονται στις αποσταλθείσες επιστολές αναφέρονται σε ανύπαρκτες δανειακές συμβάσεις, ήτοι σε αριθμούς συμβάσεων που δεν καταρτίστηκαν ποτέ.

Ο Σύλλογος Δανειοληπτών & Προστασίας Καταναλωτών Β. Ελλάδος προειδοποιεί τους πολίτες – δανειολήπτες σε περίπτωση που λάβουν τέτοια πρόσκληση ρύθμισης και ανταποκριθεί στην προτεινόμενη ρύθμιση, «κινδυνεύει να αναγνωρίσει και να νομιμοποιήσει μία ανύπαρκτη δανειακή σύμβαση και αντίστοιχη οφειλή».

«Εφιστούμε την προσοχή των δανειοληπτών που θα λάβουν επιστολές με ανάλογο περιεχόμενο, οποιασδήποτε εταιρείας, και συνιστούμε να εξετάζουν και να ταυτοποιούν τις δανειακές συμβάσεις και τις οφειλές που αναφέρονται σε αυτές, για να εξακριβώσουν αν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα ή αν πρόκειται για ανύπαρκτες οφειλές», υπογραμμίζει ο πρόεδρος του Συλλόγου Δανειοληπτών & Προστασίας Καταναλωτών Β. Ελλάδος Χαράλαμπος Περβανάς.