Skip to main content

Πέντε νεκροί σε τροχαία τον Οκτώβριο στην Κεντρική Μακεδονία

Φέτος σημειώθηκαν πέντε θανατηφόρα ατυχήματα με ισάριθμους νεκρούς, όταν τον Οκτώβριο του 2018 δυστυχήματα και νεκροί ήταν δύο.

Τραγικός ήταν ο απολογισμός του Οκτωβρίου όσον αφορά τα θανατηφόρα τροχαία στην άσφαλτο που σημειώθηκαν στο οδικό δίκτυο της Κεντρικής Μακεδονίας, πλην του νομού Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά στοιχεία της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας, σημειώθηκαν 23 τροχαία ατυχήματα τον περασμένο Οκτώβριο έναντι 37 τον αντίστοιχο μήνα του 2018.

Αξιοσημείωτο είναι ωστόσο το γεγονός ότι φέτος σημειώθηκαν πέντε θανατηφόρα ατυχήματα με ισάριθμους νεκρούς, όταν το 2018 δυστυχήματα και νεκροί ήταν δύο.

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων - δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν η υπερβολική ταχύτητα, η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, η απόσπαση προσοχής του οδηγού, η μη χρήση ζώνης ασφαλείας / προστατευτικού κράνους, η κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας,η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση και η παραβίαση της προτεραιότητας.

Στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων, τον μήνα Οκτώβριο , βεβαιώθηκαν μεταξύ άλλων και 9.789 παραβάσεις με πιο αξιοσημείωτες τις 4.957 για υπερβολική ταχύτητα, τις 3.591 παραβάσεις επαγγελματικών οχημάτων και 266 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.

Φωτογραφία αρχείου