Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΒΑΛΙΑΝΟΣ: ΜΑΣ ΧΑΡΟΠΟΙΕΙ ΟΤΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ COVID FREE

Η ανησυχητική έξαρση των κρουσμάτων στη Χαλκιδική ωστόσο διατηρεί σε επιφυλακή τους ανθρώπους του δήμου της βορειοανατολικής Χαλκιδικής.

Χωρίς καταγραφέν κρούσμα κορωνοϊού παρά την αύξηση στη Χαλκιδική παραμένει ο δήμος Αριστοτέλη.

Η ανησυχητική έξαρση των κρουσμάτων στη Χαλκιδική ωστόσο διατηρεί σε επιφυλακή τους ανθρώπους του δήμου, όπως τονίζει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Στέλιος Βαλιάνος.

«Ως Δήμος διατηρούμε υψηλή επαγρύπνηση, για να διατηρηθεί αυτή η εικόνα, αν είναι δυνατόν και στο διηνεκές. Ωστόσο οφείλω να απευθύνω σε όλους έκκληση, να μην εφησυχάζουν. Σήμερα είναι απών, αύριο ή μεθαύριο μπορεί να είναι παρών», αναφέρει ο κ. Βαλιάνος

Ωστόσο επισημαίνει ότι «ο κορωνοϊός έχει αποδείξει πως δεν γνωρίζει γεωγραφικά όρια και ο μόνος τρόπος να τον κρατήσουμε μακριά μας και μακριά από τους αγαπημένους μας, είναι η πιστή τήρηση των οδηγιών και των μέτρων που αποφασίζουν οι ειδικοί επιστήμονες και τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας, η διαρκής εγρήγορση για έγκαιρη υπεύθυνη αντιμετώπιση και φροντίδα κάθε πιθανού κρούσματος. Αναγκαία είναι επίσης, η έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση από τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας, ταυτόχρονα με την εγρήγορση όλων μας, ώστε να μην πέφτουμε θύματα της διασποράς ψευδών ειδήσεων.

Επικοινωνώ τακτικά με συναδέλφους δημάρχους άλλων δήμων της Χαλκιδικής, και όχι μόνο, με τους οποίους ανταλλάσσουμε πληροφορίες για την αντιμετώπιση του φαινομένου. Με έγνοια για την υγεία των συμπολιτών μας, αλλά και για τις επιπτώσεις στην οικονομία και ιδιαίτερα στον τουρισμό που πλήττεται βάναυσα.

Ο Κορωνοϊός, δεν είναι πρόβλημα μόνο των άλλων.

Είμαστε όλοι Χαλκιδικιώτες και το πρόβλημα του γείτονα είναι και δικό μας.

Είμαστε όλοι Έλληνες και το πρόβλημα των συμπατριωτών μας σε άλλα μέρη της Ελλάδας, είναι και δικό μας.

Είμαστε όλοι συνάνθρωποι και ως τέτοιοι, νοιαζόμαστε για κάθε άνθρωπο που ενδέχεται να χρειάζεται θεραπευτική αντιμετώπιση, απ` όπου κι αν προέρχεται. Άλλωστε, ασθενής που δεν λαμβάνει φροντίδα, είναι πηγή διασποράς του ιού και πιθανής δημιουργίας νέων ασθενών.

Ως Δήμος Αριστοτέλη, με την ελπίδα να παραμείνουμε Covid Free, δεν χαλαρώνουμε την άμυνά μας. Είμαι βέβαιος, πως αν όλοι οι συμπατριώτες μας, σε όλη τη Χαλκιδική, κάνουν το ίδιο, με υπευθυνότητα σε μια κοινή προσπάθεια, θα είναι σύντομα ολόκληρη η Χαλκιδική Covid Free. Η νίκη απέναντι στον αόρατο εχθρό, θα έρθει αν κάνουμε την ίδια σκέψη, όλοι, σε κάθε νομό, όπως έχουμε ήδη αποδείξει ότι μπορούμε.»
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ