Skip to main content

VAMBEER: Η μπίρα του... τρόμου και της γεύσης από τον Όλυμπο

Από τους πρόποδες του Ολύμπου και με ετικέτα από τα... Καρπάθια οι αφιλτράριστες και απαστερίωτες μπίρες της μικροζυθοποιίας Κορφή

Η μπίρα VAMBEER οφείλει την ύπαρξή της στο επιχειρηματικό δαιμόνιο συνδυασμένο με τη διάθεση για νέες επιχειρηματικές διεξόδους του Νίκου Τριφταρίδη που αποφάσισε να προσθέσει δίπλα στα γαλακτοκομικά του προϊόντα και μία μικροζυθοποιία.

«Πρέπει να πατάς σε δύο πόδια για να ισορροπήσεις. Έτσι λοιπόν αποφασίσαμε και το εγχείρημα της μικροζυθοποιίας, που φέτος μπαίνει στον τρίτο της χρόνο» λέει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ΚΟΡΦΗ, Νίκος Τριφταρίδης μιλώντας στη Voria.gr.

Το όνομα της μπίρας, εξόχως χαρακτηριστικό αποτυπώνεται στη μνήμη αμέσως, η ετικέτα της παραπέμπει στα Καρπάθια όρη και στο κάστρο του κόμη Δράκουλα. «Αποτελεί  λογοπαίγνιο η ονομασία της μπίρας και επιλέγεται κυρίως από νέους και κάπως πιο…ψαγμένους καταναλωτές. Ωστόσο, επειδή η ονομασία της VAMBEER, κάποιους τους ξένιζε, με αποτέλεσμα να μην την επιλέγουν, βγάλαμε και μία δεύτερη, τη Δίας» τονίζει ο κ. Τριφταρίδης επισημαίνοντας πως «στόχος μας είναι να παράγουμε ιδιαίτερες μπίρες τόσο στη γεύση, όσο και στην εμφάνιση».  

Η VAMBEER, όπως εξηγεί ο επικεφαλής της Κορφή, έχει την τιμητική της σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, καθώς την προτιμούν νεαρής ηλικίας άτομα σε μπαράκια όπου διατίθεται, ενώ η Δίας λόγω και του ονόματος της είναι περισότερο δημοφιλείς σε εστιατόρια τουριστικών περιοχών και νησιών αλλά και στην γενέτειρα της την Κατερίνη.

Και οι δύο μπίρες της εταιρείας είναι αφιλτράριστες και απαστερίωτες. Η Δίας είναι lager, ενώ η VAMBEER lager και pilsner.

Η μικροζυθυποιία Κορφή, που αποτελεί μια υπερσύγχρονη μονάδα ζυθοποίησης και αυτοματοποιημένης εμφιάλωσης ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2017 στον Κάτω Αγ. Ιωάννη Πιερίας.

«Οι δύο πρώτες χρονιές ήταν δειγματοληπτικές για να δούμε τι προτιμά ο καταναλωτής. Έχουμε κατορθώσει και διεισδύουμε σταδιακά σε όλη την Ελλάδα, κλείνουμε συνεχώς συνεργασίες, ωστόσο κάνουμε αργά βήματα για να είμαστε βέβαιοι για το αποτέλεσμα. Επόμενος στόχος οι εξαγωγές, όλα γίνονται βάσει προγραμματισμού» σημειώνει ο κ. Τριαφταρίδης υπογραμμίζοντας πως η μικροζυθοποιία Κορφή θα έχει παρουσία στις επικείμενες κλαδικές εκθέσεις Detrop (στη Θεσσαλονίκη) και Food Expo (στην Αθήνα).

Η μικροζυθοποιία επιλέγει βύνη αποκλειστικά από ελληνικές καλλιέργειες, ενώ όλες οι παραγωγικές διαδικασίες πραγματοποιούνται με φιλικές, προς το περιβάλλον, μεθόδους. Παράλληλα, υποπροϊόντα όπως η μαγιά ή το βρασμένο κριθάρι χρησιμοποιούνται ως ζωοτροφές.