Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021
x

ΒΑΜΒΟΥΝΑΚΗ: ΚΑΙ ΕΧΩ ΦΑΕΙ ΞΥΛΟ ΑΠΟ ΑΝΤΡΑ ΚΑΙ ΕΧΩ ΡΙΞΕΙ ΞΥΛΟ, ΤΟ ΟΜΟΛΟΓΩ!

«Και έχω φάει ξύλο από άντρα και έχω ρίξει ξύλο. Το ομολογώ! Τουλάχιστον χαστούκια έχω ανταλλάξει. Κι αυτά δεν έγιναν από κακία», ανέφερε η συγγραφέας

Σάλο έχει προκαλέσει η ανάρτηση της γνωστής συγγραφέως Μάρως Βαμβουνάκη, τονίζοντας πως «ο δυνατός έρωτας δεν ξέρει από καθωσπρεπισμούς».

«Και έχω φάει ξύλο από άντρα και έχω ρίξει ξύλο. Το ομολογώ! Τουλάχιστον χαστούκια έχω ανταλλάξει. Κι αυτά δεν έγιναν από κακία, αλλά από αμοιβαίες απελπισίες, αμοιβαίες ζήλιες, τρόμους χαμού, παραφορά και πόνους και από τα δύο μέρη. Όσα δηλαδή περιέχει ένας ορμητικός έρωτας. Ο δυνατός έρωτας δεν ξέρει από καθωσπρεπισμούς, θέλει αλλά δεν μπορεί πάντα.

Αν υπήρχε φέισμπουκ και πολιτική ορθότητα την εποχή του Οθέλλου, την εποχή του Άμλετ, τον καιρό της Μήδειας, του Ορέστη, του Δαβίδ, θα γνωρίζαμε σήμερα τούτες τις εκθαμβωτικές τραγωδίες; Τι σοφά και ποιητικά μιλούν στο τέλος του έργου για τα επικίνδυνα πάθη, τα συνηθισμένα κοινά πάθη οι τραγικοί! Και αχ, τα ανθρώπινα πράγματα είναι μείγμα από άστρα και λάσπη».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ