Skip to main content

Βανδάλισαν με φασιστικά σύμβολα και συνθήματα το «Σπίτι του Αγωνιστή»

Τον βανδαλισμό, που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής, γνωστοποίησε με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, σημειώνοντας πως «οι αγωνιστές δεν τρομοκρατούνται».

Το ΚΚΕ «με αποτροπιασμό καταγγέλλει τον βανδαλισμό, με την αναγραφή εμετικών φασιστικών συνθημάτων, στο «Σπίτι του Αγωνιστή», το ίδρυμα που με την μεγάλη προσπάθεια των Αντιστασιακών Οργανώσεων και τη συμβολή χιλιάδων λαϊκών ανθρώπων, λειτουργεί για τη στέγαση και φροντίδα παλαίμαχων αγωνιστών της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ».

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του κόμματος «θρασύδειλα φασιστοειδή το βράδυ της Κυριακής, μέσα στο σκοτάδι όπως συνηθίζουν, λέρωσαν τους τοίχους του ιδρύματος με συνθήματα όπως «Γυάρος ξανά» και με τα σύμβολα της σβάστικας και του «στόχου», απέναντι στα οποία ο λαός μας έδωσε ποταμούς αίματος για το τσάκισμά τους».



«Πέρα από τη δειλία των φασιστοειδών να βανδαλίσουν ένα ίδρυμα στο οποίο διαμένουν ηλικιωμένοι άνθρωποι, αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, αποδεικνύεται ακόμη ότι ο μισητός αντίπαλος των φασιστοειδών είναι το ΚΚΕ, οι αγωνιστές, το εργατικό – λαϊκό κίνημα. Οι αγωνιστές, όμως, δεν τρομοκρατούνται» προσθέτει η ανακοίνωση.

Το ΚΚΕ, καταλήγοντας στην ανακοίνωση του καλεί τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα «πέρα από την αυτονόητη καταδίκη του βανδαλισμού του «Σπιτιού του Αγωνιστή», να δυναμώσουν την πάλη τους κατά του φασισμού – ναζισμού, του ρατσισμού και του συστήματος που τον γεννά και τον θρέφει, να δυναμώσουν τον αγώνα τους και το κίνημά τους, να τους απομονώσουν και να στείλουν εκτός βουλής όλα τα αντιδραστικά – φασιστικά μορφώματα στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, με ένα πολύ πιο ισχυρό ΚΚΕ».