Skip to main content

ΔΑΚΕ Θεσσαλονίκης: Φασιστική ενέργεια ο βανδαλισμός των στεφανιών

Καταδικάζει την «απαράδεκτη, άνανδρη και φασιστική ενέργεια του βανδαλισμού των στεφανιών» που κατέθεσαν η ΔΑΚΕ Ιδιωτικού τομέα και η ΕΔΟΘ

Βανδαλισμό των στεφανιών που κατέθεσαν η ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα και η ΕΔΟΘ στο μνημείο του εργάτη μπροστά στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων τιμής για την εργατική Πρωτομαγιά, από ομάδα αριστεριστών, καταγγέλλει η ΔΑΚΕ Ιδιωτικού και Δημοσίου Τομέα Θεσσαλονίκης.

«Η ΔΑΚΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ και ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ Θεσσαλονίκης καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε την απαράδεκτη, άνανδρη και φασιστική ενέργεια του βανδαλισμού των στεφανιών που κατέθεσαν η ΔΑΚΕ ΙΔ. ΤΟΜΕΑ και η  Ε.Δ.Ο.Θ στο μνημείο του εργάτη μπροστά στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων τιμής για την εργατική Πρωτομαγιά», αναφέρεται χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση και προστίθεται:

«Όπως παρακολουθήσαμε σε βίντεο που δημοσιοποιήθηκε σε πολλά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ομάδα αριστεριστών κατά τη διάρκεια πορείας, έφτασαν μπροστά στο μνημείο του εργάτη και, αφού έψαξαν επιμελώς ανάμεσα σε δεκάδες στεφάνια που είχαν κατατεθεί, απέσπασαν τα στεφάνια της Δ.Α.Κ.Ε.  ΙΔ. ΤΟΜΕΑ και της Ε.Δ.Ο.Θ και τα βανδάλισαν».

«Με έκπληξη και οργή διαπιστώσαμε πως οι ενέργειες αυτές έγιναν παρουσία, αν μη τι άλλο, γνωστών συνδικαλιστών και μέλη διοίκησης της ΕΔΟΘ, που ευτυχώς είναι μεμονωμένες περιπτώσεις, άνθρωποι που την επόμενη μέρα μπήκαν στις σχολικές τάξεις για να διαπλάσουν το χαρακτήρα των παιδιών μας και να τα διδάξουν!!! Τι άραγε;», διερωτάται η ΔΑΚΕ και προσθέτει:

«Η στοχοποίηση της ΔΑΚΕ από συγκεκριμένη ομάδα αριστεριστών δείχνει την ενόχληση που προκαλεί σε πολλούς η σοβαρότητα και η σταθερότητα των θέσεων και πράξεων  της παράταξης μας η οποία βρίσκει μεγάλη απήχηση στους εργασιακούς χώρους αναδεικνύοντας τη ΔΑΚΕ κυρίαρχη δύναμη τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο Δημόσιο τομέα.

» Τονίζουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν θα ανεχτούμε τέτοιες ενέργειες και προσβολές από κανέναν, και ας μην κάνουν το λάθος να εκλάβουν την ευγένεια ως αδυναμία.

» Οι εργαζόμενοι δεν απειλούνται και δεν εκβιάζονται!

» Η ΔΑΚΕ θα συνεχίσει να λειτουργεί με σημαία το σύνθημά της:
Ελεύθερη Σκέψη – Ελεύθερη Δράση!»

Ανακοίνωση για το περιστατικό εξέδωσε και η ΕΔΟΘ.

Αναλυτικά:

«Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη και φασιστική ενέργεια της βεβήλωσης του Στεφάνου της ΕΔΟΘ από άγνωστο διαδηλωτή, κατά την 1η μέρα της εργατικής Πρωτομαγιάς, στον χώρο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Γεγονότα όπως αυτά καταργούν τη Δημοκρατία και προσβάλουν τα ιδανικά της εργατικής τάξης, όπως και τις μνήμες των πεσόντων κατά την ημέρα αυτή.

Στέλνουμε το μήνυμα σε κάθε κατεύθυνση ότι η ΕΔΟΘ  που εκφράζει το Δημοσιοϋπαλληλικό Κίνημα  δεν κάμπτεται από τις ενέργειες του είδους αυτού και θα συνεχίσει τους αγώνες για την προάσπιση των συμφερόντων της Δημοσιοϋπαλληλικής Κοινωνίας».