Skip to main content

Βαρέλα: Ο ΠΑΟΚ πρέπει να είναι στους ομίλους (video)

Ο Καποβερντιανός στόπερ του «Δικεφάλου» έδειξε απόλυτα συνειδητοποιημένος για το πόσο σημαντική είναι η αυριανή αναμέτρηση απέναντι στη Σλόβαν.

Απόλυτα συνειδητοποιημένος για το πόσο σημαντικό είναι για τον ΠΑΟΚ η αυριανή αναμέτρηση απέναντι στη Σλόβαν Μπρατισλάβας έδειξε ο Φερνάντο Βαρέλα επισημαίνοντας πως η θέση του «Δικεφάλου» είναι στους ομίλους του Europa League.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Καποβερντιανός στόπερ των «ασπρόμαυρων»:

Για το αν ο ίδιος και οι συμπαίκτες του έχουν αντιληφθεί τη σοβαρότητα του παιχνιδιού και τον τρόπο: «Καταλαβαίνουμε το πόσο σημαντικό είναι το παιχνίδι. Παίζουμε την Ευρώπη. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να είναι στους ομίλους. Έχουμε κάνει μία πολύ καλή προετοιμασία, για τις μέρες που είχαμε, που δεν ήταν πολλές. Αύριο θα τα δώσουμε όλα, για να μπορέσει ο ΠΑΟΚ να περάσει».

Για το αν υπάρχει πίεση ή κούραση που επηρεάζει: «Εντάξει γκολ δεχόμασταν και πέρυσι, απλά δεν ήταν έτσι στα τελευταία λεπτά. Όπως είπα, πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι και στα τελευταία λεπτά. Πρέπει να βελτιωθούμε σε αυτό το κομμάτι. Ξέρουμε τα λάθη που κάναμε. Έχουμε αναλύσει πολύ τα παιχνίδια που δώσαμε. Θεωρώ και πιστεύω ότι αύριο δεν θα γίνουν τέτοιου είδους λάθη. Είμαστε αρκετά καλά. Είναι κρίσιμα τα τελευταία λεπτά γιατί αν δεχτείς γκολ είναι δύσκολο να ανταπεξέλθεις και να σκοράρεις. Έχουμε κάνει μία πολύ καλή προετοιμασία και πιστεύω ότι αύριο δεν θα γίνουν τέτοια λάθη».

Για το παιχνίδι που περιμένει αύριο από τον ΠΑΟΚ: «Νομίζω σε τέτοια παιχνίδια, το πιο σημαντικό είναι είσαι καλά προετοιμασμένος, να δώσεις λύση και επιλογή σε οποιαδήποτε θέση κι αν αγωνίζεσαι στον συμπαίκτη σου. Πρέπει να πιέσουμε πολύ σωστά τον αντίπαλο. Το γήπεδο θα είναι γεμάτο, ο κόσμος θα μας υποστηρίξει από το πρώτο λεπτό. Εμείς έχουμε ζήσει πολλά τέτοια παιχνίδια, με τόσο πάθος και θα πρέπει να πιέσουμε τον αντίπαλο. Σίγουρα το πρώτο γκολ θα είναι πολύ σημαντικό. Μετά από αυτό θα πρέπει να συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό για να σκοράρουμε κι άλλα γκολ. Είναι πάρα πολύ σημαντικό και για εμάς και για τον σύλλογο, να περάσουμε στους ομίλους».

Για τη μάχη της Ελλάδας με την Κύπρο και την κατάταξη τους στη σχετική λίστα της UEFA: «Δεν ήξερα τι ισχύει για την Ελλάδα και την Κύπρο. Αν υπάρχει πίεση, πρέπει να υπάρχει. Πρέπει να αγαπάμε και να θέλουμε την πίεση. Έτσι μόνο μένεις 100% συγκεντρωμένος. Είναι λογικό ο κόσμος να βάζει αυτή την πίεση στην ομάδα. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να παίζει στο Europa League. Αν με αυτό τον τρόπο, βοηθήσουμε και την Ελλάδα θα είναι ακόμη καλύτερο. Ποιος δεν θέλει να παίζει στο Europa League;  Όλοι εμείς το θέλουμε. Θα πάμε αύριο να παίξουμε το ποδόσφαιρο μας και να είμαστε εμείς αυτοί που θα πούμε στο φινάλε ότι κάναμε αυτό που έπρεπε και πήραμε την πρόκριση».