Skip to main content

Βαρεμένος: Ο Καραμανλής καταργεί νόμο που ψήφισε ο ίδιος

Αιχμές του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στον υπουργό Μεταφορών σχετικά με το θέμα των διπλωμάτων οδήγησης και την κατάργηση άρθρου νόμου με υπουργική απόφαση.

Δήλωση-απάντηση στις δηλώσεις του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, σχετικά με το θέμα των διπλωμάτων οδήγησης, εξέδωσε ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βαρεμένος.

Ο κ. Βαρεμένος αναφέρει πως στις σημερινές δηλώσεις του ο κ. Καραμανλής «μας πληροφορεί ότι με υπουργική απόφαση καταργεί άρθρο νόμου, το οποίο έχει ψηφίσει ο ίδιος στη Βουλή και αφορά στη διαδικασία ανανέωσης διπλωμάτων των άνω των 75 ετών οδηγών».

 «Ο υπουργός της ‘τόσο καλά προετοιμασμένης κυβέρνησης’, χρειάζεται 6 μήνες για να του εισηγηθούν οι υπηρεσίες τι πρέπει να αλλάξει στο νόμο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ» σχολιάζει και προσθέτει ότι «ο κ. Καραμανλής επικαλείται τις άλλες χώρες της Ευρώπης για να επαναφέρει στην πλήρη αρμοδιότητα των γιατρών την τελική κρίση για τα διπλώματα αυτά, λες και είναι οι άλλες χώρες που θέσπισαν το φακελάκι και το γρηγορόσημο».

«Ο κ. υπουργός της ‘αντιλαϊκιστικής κυβέρνησης’ θέλει να απαλλάξει τους άνω των 75 ετών οδηγούς από την ταλαιπωρία», συνεχίζει ο κ. Βαρεμένος και προσθέτει πως «για όσους τυχόν στο μεταξύ θα απαλλαγούν από τα βάσανα του μάταιου τούτου κόσμου σε ατυχήματα, ασφαλώς και θα πρέπει να ξέρει πού θα ανήκει η ευθύνη [...].Εκτός και αν και αυτό περιλαμβάνεται στη θηριώδη άγνοια που φαίνεται να κινεί άγαρμπες προσπάθειες εντυπωσιασμού», σχολιάζει.

Εν είδει υστερόγραφου, ο τομέαρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ θέτει το ερώτημα «πόσο χρόνο άραγε χρειάζεται ο υπουργός προκειμένου να πληροφορηθεί από τις υπηρεσίες για τις ηλικιακές ομάδες που εμπλέκονται συχνότερα σε ατυχήματα;».