Skip to main content

Βαριά ήττα (4-1) για τον Άρη από τον Ολυμπιακό στο Φάληρο (video)

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ποντένσε, οι «ερυθρόλευκοι» γιόρτασαν τα 94α γενέθλια τους με ευρεία νίκη κλειδώνοντας και την δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα

Φρένο στο αήττητο σερί έξι αγωνιστικών που έτρεχε ο Άρης έβαλε ο Ολυμπιακός κερδίζοντας τον με 4-1 στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για την 24η αγωνιστική της Super League.

Έπειτα από αυτό το αποτέλεσμα, οι «ερυθρόλευκοι» που γιόρτασαν χθες τα 94 τους γενέθλια καπαρώνουν την 2η θέση έχοντας 57 βαθμούς -13 περισσότερους από την 3η ΑΕΚ- ενώ αντίστοιχα οι «κιτρινόμαυροι» καταλαμβάνουν την 5η θέση έχοντας 37 βαθμούς.

Η πρώτη καλή φάση της αναμέτρησης ανήκε στον Ολυμπιακό όταν στο 2’ ο Μπουχαλάκης έκανε ωραία ενέργεια και η μπάλα στρώθηκε στον Ποντένσε που σούταρε αλλά ο Κουέστα έπεσε και απέκρουσε στην αριστερή του γωνία.

Ο Άρης απάντησε στο 7’ με την εκτέλεση φάουλ του Φετφατζίδη να αποκρούεται από τις γροθιές του Σα.

Οι Πειραιώτες ευτύχησαν να προηγηθούν στο 27’ όταν ο Φορτούνης βρήκε υπέροχα με κάθετη τον Ελαμπντελαουί και εκείνος γύρισε προς τον αφύλακτο Μασούρα που εκτέλεσε από κοντά τον Κουέστα πετυχαίνοντας το 1-0. Μάλιστα οι γηπεδούχοι πέτυχαν γρήγορα και νέο τέρμα καθώς στο 35’ ο Μασούρας άλλαξε πολύ ωραία την μπάλα με τον Ποντένσε και εκείνος με ωραίο κατέβασμα και σουτ την έστειλε στην αριστερή γωνία του Κουέστα για να κάνει το 2-0.

Στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 47’, οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι όταν ο Κούτρης σούταρε μέσα στην περιοχή και η μπάλα βρήκε στο χέρι του Βέλεθ όμως ο διαιτητής Σιδηρόπουλος το θεώρησε ακούσιο δείχνοντας να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Η πρώτη καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους καταγράφηκε στο 68’ όταν ο Γκαρσία πάσαρε αριστερά στον Βαλεριάνο και εκείνος σούταρε όμως ο Σα έπεσε στη γωνία του διώχνοντας σε κόρνερ. Τελικά το συγκρότημα του Σάββα Παντελίδη κατάφερε να μειώσει στο 74’ καθώς ο Βαλεριάνος γύρισε τη μπάλα από τα δεξιά, κανείς από την άμυνα των γηπεδούχων δεν κατάφερε να απομακρύνει και ο Μαρτίνες με ψύχραιμο πλασέ την έστειλε στα δίχτυα του Σα για να διαμορφώσει το 2-1.

Ωστόσο πριν προλάβουν να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί για την επαναφορά των Θεσσαλονικέων ήρθε νέο χτύπημα από πλευράς Πειραιωτών όταν ένα λεπτό αργότερα, ο Μπουχαλάκης έκανε προβολή, η μπάλα έφτασε στον Ποντένσε και ο τελευταίος με δεξί σουτ και έπειτα από κόντρα στον Βέλεθ κατέληξε στην αριστερή γωνία του Κουέστα για το 3-1.

Το κερασάκι στην τούρτα για τον Ολυμπιακό μπήκε στο 90’ καθώς ο Κούτρης σέντραρε από τα αριστερά, η μπάλα βρήκε στον Βέλεθ και ο Γκερέρο, προλαβαίνοντας τον Κουέστα, την έστειλε στα δίχτυα με κεφαλιά για να πετύχει έτσι το τελικό 4-1.