Skip to main content

Βαριά ήττα για τον Ηρακλή στη Ρόδο από τον Κολοσσό

Οι Θεσσαλονικείς είχαν σε καλή κατάσταση τον Βασίλη Καββαδά, από εκεί και πέρα όμως δεν διακρίθηκε κανένας άλλος παίχτης των κυανολεύκων.

Tην έκτη νίκη του σε 14 αγώνες της Stoiximan Basket League πανηγύρισε το απόγευμα του Σαββάτου (6/2) ο Κολοσσός, που επικράτησε με 84-61 του Ηρακλή ο οποίος έμεινε στο β' μέρος από δυνάμεις.

Μιχάιλο Άντριτς και Κερέμ Καντέρ έκαναν απίθανα πράγματα, ειδικά ο Τούρκος που μοιάζει ασταμάτητος το τελευταίο διάστημα, την ώρα που ο Ντόμινικ Άρτις γέμιζε τη στατιστική του κι ο Βασίλης Ξανθόπουλος μοίραζε ασίστ με το τσουβάλι.

Στο 5-8 έπεσε ο Ηρακλής που έχει 2-5 μακριά από το Ιβανώφειο. Οι Θεσσαλονικείς είχαν σε καλή κατάσταση τον Βασίλη Καββαδά, από εκεί και πέρα όμως δεν διακρίθηκε άλλος, ούτε ο Όλι Χάνλαν που έκλεισε το ματς με κακή αναλογία ασίστ/λαθών.

Με έμφαση στην άμυνα, οι δύο ομάδες μπήκαν πολύ προσεκτικά στο ματς. Το 6-6 στο πέμπτο λεπτό ήταν ενδεικτικό του πλάνου των δύο προπονητών, με τους Ενετσιόνια - Χάτσερ να βάζουν από ένα τρίποντο για το 9-16 στο 8' και τον Κολοσσό να απαντά με ένα εντυπωσιακό επί μέρους σκορ 18-4 σε έξι λεπτά για να γυρίσει τούμπα τον αγώνα και να προηγηθεί με επτά (27-20) στο 14'. Η εικόνα του ματς δεν άλλαξε, το 33-28 του ημιχρόνου ήταν αποτέλεσμα των 2/8 τριπόντων της ομάδας της Ρόδου και των 6/15 διπόντων του Γηραιού, ωστόσο η μάχη ήταν πραγματικά μεγάλη.

Άντριτς και Καντέρ ήταν εξαιρετικοί στο ξεκίνημα του β' μέρους, ο Κολοσσός πήγε σε διψήφιο προβάδισμα στο 26' (47-36), έφτασαν μέχρι τους 15 (53-38 στο 28') και έκλεισαν το τρίτο δεκάλεπτο στο 60-41 με τον Ηρακλή να μένει πολύ πίσω, να μη σκοράρει, να μην αμύνεται και να συμβιβάζεται με τη μοίρα του. Η τέταρτη περίοδος είχε ξεκάθαρα διαδικαστικό χαρακτήρα, με τον Καντέρ να γράφει το double-double, τους Ροδίτες να απολαμβάνουν το απόγευμά τους και τον Γηραιό να προβληματίζει και να προβληματίζεται από τη συνολική του εικόνα.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Σχινάς, Καλδίρης, Θεονάς

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 13-16, 33-28, 60-41, 84-61

Οι επόμενοι αγώνες των δύο ομάδων: Στη 15η αγωνιστική ο Κολοσσός θα παίξει στο Λαύριο (27/2 στις 17:00), ενώ ο Ηρακλής θα υποδεχθεί τον Ιωνικό (27/2 στις 17:00).