Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022
x

«ΒΑΡΕΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ» ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΠΟΝΤΟΥ ΣΤΟ ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ - ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΜΕ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟ

Το πόρισμα της Επιτροπής διαβιβάζεται στο πειθαρχικό όργανο της Super League 2 και η ομάδα της Θεσσαλονίκης κινδυνεύει με αφαίρεση 5-10 βαθμών

Μπορεί το πρωτάθλημα της Super League 2 να έχει ολοκληρωθεί, οι δικαστικές εκκρεμότητες όμως ενδέχεται να αλλάξουν την κατάταξη των ομάδων. Συγκεκριμένα, αυτός που βρίσκεται σε κίνδυνο είναι ο Απόλλων Πόντου, για τον οποίο ο Πανσερραϊκός είχε κάνει καταγγελία στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού για παραβάσεις που αφορούν τη μετοχική σύνθεση της ΠΑΕ. Οι Σερραίοι από τη στιγμή που σώθηκαν αγωνιστικά δεν είχαν λόγο να «κυνηγήσουν» την υπόθεση, το έκανε όμως ο Πιερικός, που τερμάτισε 14ος στον Β΄ όμιλο και υποβιβάζεται στη Γ΄ Εθνική.

Η ΕΕΑ εξέδωσε σήμερα (16/5) την απόφασή της, δεχόμενη ομόφωνα ότι η ΠΑΕ Απόλλων Πόντου «... παρέβη τις διατάξεις του άρθρου 69 παρ.8,12 και 13 Ν.2725/1999, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 7 του Ν. 4809/2021» και χαρακτηρίζοντας την παράβαση «βαρεία». Το πόρισμα της Επιτροπής διαβιβάζεται στο πειθαρχικό όργανο της Super League 2 και η ομάδα της Θεσσαλονίκης κινδυνεύει με αφαίρεση 5-10 βαθμών, που ενδέχεται να τον οδηγήσει σε υποβιβασμό. Παράλληλα, το πόρισμα διαβιβάζεται και στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης για το ποινικό σκέλος της υπόθεσης.

Η ΕΕΑ εξέτασε επίσης την υπόθεση της ΚΑΕ Διαγόρας Δρυοπιδέων Αιγάλεω (του Ιωνικού δηλαδή), «σχετικά με την ανάληψη του μετοχικού κεφαλαίου ποσού 215.800 ευρώ από την τότε πρόεδρο και δ/νουσα σύμβουλο Χριστίνα Σκέντζιου, "χωρίς κανένα απολύτως παραστατικό" και τη φερόμενη παράδοσή του στον Ευάγγελο Τσάπα, ο οποίος σύμφωνα με τον τηρούμενο φάκελο της ΚΑΕ δεν φέρεται να έχει την οποιαδήποτε διοικητική ή μετοχική σχέση». Η Επιτροπή αποφάνθηκε ότι δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για να στοιχειοθετηθεί παράβαση.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ