Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019
x

ΒΑΡΙΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΤΙΣ «ΧΡΥΣΕΣ ΒΙΖΕΣ»

Ο κ. Καμμένος κάνει λόγο μεταξύ άλλων για παρεμβάσεις υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου Εξωτερικών και κατάφωρη παραβίαση των νόμων.

Βαρύτατες καταγγελίες εξαπέλυσε σήμερα ο Πάνος Καμμένος σε βάρος του υπουργείου Εξωτερικών για το θέμα των συμβάσεων με εταιρείες για την έκδοση βίζας με αφορμή την επερώτηση που κατέθεσε κατά του Νίκου Κοτζιά και αφορά τον διαγωνισμό «ανάδειξης παρόχων υπηρεσιών υπηρεσιών υποστήριξης των προξενικών γραφείων διπλωματικών αρχών.

Ο κ. Καμμένος κάνει λόγο μεταξύ άλλων για παρεμβάσεις υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου Εξωτερικών και κατάφωρη παραβίαση των νόμων του κράτους στις συμβάσεις που έχουν συνάψει οι εταιρείες έκδοσης βίζας με το υπουργείο Εξωτερικών. 

«(σ.σ. Η αλληλογραφία αποδεικνύει ότι) ο Κοτζιάς συντονίζει το σύνολο των ενεργειών μεταξύ του υποψηφίου για προέδρου της επιτροπής και του υποψηφίου πελάτη εταιρείας», αναφέρει ο κ. Καμμένος. Αξίζει να σημειωθεί ότι όταν ο προεδρεύων στη Βουλή ζήτησε από τον κ. Καμμένο να ολοκληρώσει την ομιλία του, ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. αντέδρασε έντονα λέγοντας: «Σήμερα αν στηρίξετε τον Κοτζιά, θα πέσει η κυβέρνηση».

Όπως μεταδίδει το kathimerini.gr, ο κ. Καμμένος καταθέτει στη Βουλή στοιχεία που ισχυρίζεται ότι είχαν κατασταφεί και ανακτήθηκαν από τα αρχεία ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του υπουργείου και αποδεικνύουν ότι πριν τη διενέργεια και προκήρυξη του εν λόγω διαγωνσιμού υπάρχει αλληλογραφία μεταξύ αυτού που θα οριστεί πρόεδρος της επιτροπής, νυν πρέσβης στο Λονδίνο, και με τον πρόεδρο της εταιρείας που συμμετείχε στο διαγωνισμό.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ