Skip to main content

Βαρούχας: Η ευκαιρία για τον Παπαπέτρου είναι το ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός

«Ας τον ορίσει ο Περέιρα στην Τούμπα, έχει δείξει ότι έχει καλά στοιχεία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο καθηγητής διαιτησίας.

Για την απόφαση του Γερμανού ρέφερι, Τομπίας Στίλερ στον αγώνα της Μπορούσια Ντόρτμουντ με την Μπάγερν Μονάχου, που ορίστηκε στο ντέρμπι πρωταθλήματος ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός στην Τούμπα, μίλησε στον ρ/σ «Focus», ο Παναγιώτης Βαρούχας ξεκαθαρίζοντας πως ο Τάσος Παπαπέτρου ήταν πριν την διακοπή ο πιο σταθερός διαιτητής.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο καθηγητής διαιτησίας:

«Οι Έλληνες διαιτητές έχουν δώσει πολλές φορές δικαιώματα και είναι λογικό να υπάρχουν παράπονα. Εφόσον έχουμε ορισμό ο Περέιρα, θα πρέπει να δείχνει περισσότερη προσοχή στους διαιτητές.

Να μην τους βάζει σε παιχνίδια που μπορεί να εκτεθούν. Όταν υπάρχει μια τέτοια ατμόσφαιρα, δεν πρέπει να μπαίνουν σε δύσκολα παιχνίδια.

Ο ορισμός σου δίνει την δυνατότητα να προστατεύσεις τους διαιτητές γενικότερα. Αν παίξουν οι Έλληνες, θα πρέπει να δικαιολογήσουν την συμμετοχή τους γιατί αν δεν γίνει αυτό τότε η ΕΠΟ θα πρέπει να πάρει αποφάσεις πιο σκληρές για την διαιτησία. Όποιος δεν είναι καλός διαιτητής, θα πρέπει να πηγαίνει στο σπίτι του. Είναι η ευκαιρία να ξεκαθαρίσει η ελληνική διαιτησία αυτή η κατάσταση με τα play-off.

Ο Παπαπέτρου είναι διεθνής διαιτητής, αυτό όμως δεν λέει τίποτα. Μέχρι τώρα οι αποδόσεις του σε αυτό το πρωτάθλημα, δείχνουν ότι είναι ο πιο σταθερός διαιτητής. Αφού όμως είναι έτσι, ας το δείξει μέσα στο γήπεδο. Ας τον ορίσει ο Περέιρα στο ντέρμπι της πρώτης αγωνιστικής στην Τούμπα. Έχει δείξει ότι έχει καλά στοιχεία, αλλά ας το δείξει μέσα στο γήπεδο. Καθρέφτης είναι ο αγωνιστικός χώρος και για τους παίκτες και για τους διαιτητές.

Είναι ανοιχτό να παίξουν ξένοι διαιτητές στα play-off αφού από την 1η Ιουνίου δεν θα ισχύσει και το μέτρο της 14ημερης καραντίνας για όσους έρχονται από το εξωτερικό.

Ο Στίλερ υποτίθεται ότι είναι από τους κορυφαίους διαιτητές στην Γερμανία και είναι μια χώρα που δεν ασχολούνται με την διαιτησία. Αυτή την φάση την δείχνουν στα σεμινάρια και είναι ξεκάθαρη.

Ο παίκτης κάνει χέρι με πρόθεση και ο διαιτητής ενώ πήγε στο VAR δεν έδωσε την παράβαση».