Skip to main content

Βαρουφάκης: Αγωνιώ να φανώ αντάξιος ως βουλευτής Θεσσαλονίκης

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25 εγκαινίασε εχθές το βράδυ τα γραφεία του κόμματος στη Θεσσαλονίκη - Τι ανέφερε για τις αναπτυξιακές υποδομές της πόλης

«Στόχος μας είναι να αποδεικνύουμε κάθε μέρα, κάθε στιγμή ότι αυτή η φωνή που μπήκε στη Βουλή, άξιζε να είναι στη Βουλή (...) είμαστε μια πραγματικά ευρωπαϊκή, ριζοσπαστική φωνή» τόνισε ο γραμματέας του ΜΕΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης, εγκαινιάζοντας τα γραφεία του κόμματος στη Θεσσαλονίκη, τα οποία στεγάζονται επί της οδού Λέοντος Σοφού, στο κέντρο της πόλης.

Ο κ. Βαρουφάκης, με την ιδιότητά του ως βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης εξέφρασε την προσωπική του -όπως είπε- αγωνία να φανεί αντάξιος αυτής της ιδιότητας και επισήμανε πως «η Θεσσαλονίκη (...) χρειάζεται να απελευθερωθεί από όλες αυτές τις δυνάμεις που την κρατάνε αιχμαλωτισμένη σε έναν επαρχιωτισμό εδώ και δεκαετίες».

Ερωτηθείς για το θέμα του μετρό, ο κ. Βαρουφάκης είπε: «Στο ΜΕΡΑ25 προσπαθούμε να αποφύγουμε αυτήν την κοκορομαχία που γίνεται, οι μεν να κατηγορούν τους δε για παραγοντισμό, οι δε να μιλάνε για διαπλοκή, για διαφθορά. Σίγουρα υπάρχουν όλα αυτά». Το θέμα -επισήμανε ο κ. Βαρουφάκης- είναι να ολοκληρωθεί το Μετρό «όσο πιο γρήγορα γίνεται, να διαφυλαχθεί ο πολιτισμός, (τα) αρχαία».

«Κατανοώ να υπάρχει καθυστέρηση μεγάλη για τον σταθμό Βενιζέλου εάν είναι να διατηρηθούν in situ (επί τόπου) τα αρχαία. Αυτό που δεν κατανοώ είναι γιατί έχουμε και τη μεγάλη καθυστέρηση και θα μεταφερθούν τα αρχαία, και περιμένω κάποιος να μου το απαντήσει αυτό (...). Είναι ένα τεστ για τη Θεσσαλονίκη να ξεπεράσει αυτή τη συνεχή αναβολή, να συντονιστούμε έτσι ώστε να λυθούν προβλήματα τα οποία θα έπρεπε να έχουν λυθεί εδώ και δεκαετίες», προσέθεσε.

Αναφερόμενος σε βασικές αναπτυξιακές υποδομές της Θεσσαλονίκης (μέσα μεταφοράς, λιμάνι, πανεπιστήμια, αεροδρόμιο, ΔΕΘ κ.ά.), ο κ. Βαρουφάκης έθεσε το ερώτημα «εάν θα μπορέσει επιτέλους να υπάρξει ένας μητροπολιτικός σχεδιασμός που όλα αυτά τα κομμάτια να αποτελούν κομμάτι του συνολικού σχεδιασμού» και συμπλήρωσε πως «εάν δεν το κάνουμε αυτό, είμαστε άξιοι της μοίρας μας και οι επόμενες γενιές θα μας κοιτούν ως υπεύθυνους για τις σημαντικές ευκαιρίες που χάθηκαν για τη Θεσσαλονίκη».

Η Θεσσαλονίκη -σημείωσε ο κ. Βαρουφάκης- «θα είναι η έδρα του κόμματος και η βουλευτική του έδρα», συμπληρώνοντας πως το ΜΕΡΑ25 «είναι σε μια συνεδριακή διαδικασία, το κόμμα συστήνεται από την αρχή, τα πάντα είναι ανοικτά στον διάλογο (...). Σε συνέδρια που θα γίνουν περιφερειακά, τα οποία θα καταλήξουν Φεβρουάριο, Μάρτιο (2020) στο κεντρικό διαβουλευτικό μας συνέδριο με τελικές αποφάσεις που θα παρθούν από όλα μας τα μέλη».

Το απόγευμα, ο κ. Βαρουφάκης θα πραγματοποιήσει περιοδεία στα περίπτερα της 84ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.