Skip to main content

Βαρουφάκης για κορωνοϊό: Στήριξη άνευ ενδοιασμού στην κυβέρνηση

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 πρότεινε στον πρωθυπουργό να κλείσει σήμερα η Βουλή και οι συνεδριάσεις της, να γίνονται μέσω τηλεδιάσκεψης.

Μέσω τηλεδιάσκεψης, στις 11.00 το πρωί, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τον γραμματέα του ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη και τον ενημέρωσε για τα υγειονομικά αλλά και τα οικονομικά μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της κρίσης που προκαλεί ο κορωνοϊός.

Σύμφωνα με σχετική εκτενή ανακοίνωση του ΜέΡΑ 25, ο κ. Βαρουφάκης μετέφερε στον Πρωθυπουργό την στήριξη, «άνευ ενδοιασμού», του ΜέΡΑ25 στις προσπάθειες της κυβέρνησης να καθυστερήσει την μετάδοση του ιού και να μειώσει, κατά το δυνατόν, την μεταδοτικότητα ανά φορέα.

«Είμαστε στο πλευρό σας, καθοδηγούμε στο μέτρο του εφικτού τον κόσμο που μας ακούει προς την κατεύθυνση των επιλογών σας», είπε ο στον πρωθυπουργό, προσθέτοντας: «Χθες ήδη από τηλεοπτικό κανάλι επικρότησα και υιοθέτησα τη συμβουλή σας να ερμηνεύουμε την αυτό-απομόνωσή μας όχι ως προσπάθεια να μην κολλήσουμε εμείς αλλά ως προσπάθεια να μην μεταδώσουμε τον ιό σε άλλους - δηλαδή κάνοντας την υπόθεση εργασίας ότι είμαστε όλοι φορείς».

Πριν η συζήτηση περάσει στα οικονομικά μέτρα, ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 πρότεινε να κλείσει σήμερα η Βουλή και οι συνεδριάσεις της, που έτσι κι αλλιώς, γίνονται παρουσία λίγων βουλευτών να γίνονται μέσω τηλεδιάσκεψης.