Skip to main content

Βαρουφάκης: Γιατί επέλεξα Μάγδα Φύσσα χωρίς να την ενημερώσω

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 εξηγεί την απόφασή του να προτείνει τη Μάγδα Φύσσα για ΠτΔ και αφήνει αιχμές για την στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στην ορθότητα της επιλογής του, να προτείνει τη Μάγδα Φύσσα για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, επέμεινε με αναρτήσεις του στο Twitter ο Γραμματέας του ΜέΡΑ 25, Γιάννης Βαρουφάκης.

«Παρακολουθώ με συμπάθεια την προσπάθεια κάποιων να εστιάσουν στο αν η Μάγδα Φύσσα ήξερε ότι θα την προτείνω ή όχι ώστε να επισκιάσουν το γεγονός ότι το ΜέΡΑ25 αναδείκνυε την Μάγδα Φύσσα την ώρα που το κόμμα τους πρότεινε Παυλόπουλο, μέχρι να συρθεί στην επιλογή Μητσοτάκη», έγραψε ο Γιάννης Βαρουφάκης.

Αρκετοί ήταν οι χρήστες του Twitter, οι οποίοι από χθες επέκριναν την επιλογή του Γιάννη Βαρουφάκη, με τον επικεφαλής του ΜέΡΑ25 να απαντά:

«Καμία εμπλοκή σε κανένα πολιτικό παιχνίδι. Το αντίθετο. Καθαρή ανάδειξη του συμβόλου του αντιφασιστικού αγώνα στον καιρό των Μνημονίων ως το πρόσωπο που θα ήθελε το ΜέΡΑ25 να δει στην ΠτΔ. Μια ανάδειξη που η ίδια λέει ότι ήταν "εξαιρετικά τιμητική".».

«Η ουσία είναι ότι προτάθηκε ένα σύμβολο του αντιφασιστικού αγώνα κόντρα στα σύμβολα του συστήματος που εκκόλαψαν το αυγό του φιδιού. Επί πλέον: Από πότε μια πρόταση προσώπου για οποιοδήποτε αξίωμα, οποιαδήποτε τιμή, πρέπει να είναι προσυμφωνημένη; Ξανασκεφτείτε το...», απαντά σε άλλο χρήστη του Twitter o Γιάννης Βαρουφάκης.

Μάλιστα, ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 αφήνει αιχμές για την στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης γράφοντας: «με συγκίνηση αναδείξαμε τη Μάγδα Φύσσα ως το πρόσωπο που θα θέλαμε να δούμε ΠτΔ - την ώρα που άλλοι ολίσθαιναν από τον έναν συστημικό υποψήφιο στην άλλη. Μας τιμά ο θυμός και η αμηχανία τους. Το ΜέΡΑ25 εργάζεται για ένα μόνο σκοπό: Ενότητα εναντίον της μισαλλόδοξης Ακροδεξιάς».

«Επικεντρωνόμαστε στην ουσία. Ούτε στην προπαγάνδα ούτε στις συμφωνίες πίσω από την πλάτη σας. Απλά, είπαμε ότι το σύμβολο του αντιφασιστικού αγώνα θα έπρεπε να είναι υποψήφια ΠτΔ. Κι εκείνη δήλωσε ότι την τιμήσαμε. Προχωράμε!», γράφει ο κύριος Βαρουφάκης.