Skip to main content

Βαρουφάκης: Η κυβέρνηση θέλει να κάνει Μόριες σε όλη την Ελλάδα

Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 είπε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Θεσσαλονίκη πως οι επενδύσεις είναι χαμηλότερες από ποτέ σε σχέση με τη ρευστότητα.

της Κικής Τσάνη

«Θα ανοίξουμε τις πόρτες μας. Ελάτε να κάνετε το ΜΕΡΑ25 δικό σας». Αυτό το μήνυμα έστειλε ο Γιάνης Βαρουφάκης σε σημερινή συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη, παρουσιάζοντας τα σημεία κλειδιά για το 1ο Διαβουλευτικό Συνέδριο του ΜέΡΑ25, που θα πραγματοποιηθεί στις Αθήνα 22-24 Μαΐου.

Τονίζοντας πως το ΜΕΡΑ25 τώρα ιδρύεται ουσιαστικά, απηύθυνε ευρύ κάλεσμα στους πολίτες να συμμετέχουν στα συνέδρια που θα διεξαχθούν από τις 22 Απριλίου μέχρι τις 11 Μαΐου σε όλες τις περιφέρειες της χώρας, προκειμένου να προκύψουν οι σύνεδροι για το Διαβουλευτικό Συνέδριο και να διαμορφωθούν οι προτάσεις που θα κατατεθούν. Όπως επισήμανε μάλιστα υπάρχουν ήδη κύκλοι συζήτησης σε τοπικό επίπεδο και συντονιστικές επιτροπές.

Ο κ.Βαρουφάκης αναφέρθηκε στις οικονομικές εξελίξεις στην Ευρώπη και την Ελλάδα, σημειώνοντας πως οι επενδύσεις είναι χαμηλότερες από ποτέ σε σχέση με τη ρευστότητα. Την ίδια στιγμή, πρόσθεσε, το χρέος της Ελλάδας αποπληρώνεται με πολύ πιο υψηλό επιτόκιο από αυτό που θα έπρεπε. «Το βουνό του χρέους αυξάνεται γρηγορότερα σε σχέση με τον λόφο των εισοδημάτων», είπε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας για το προσφυγικό ζήτημα σημείωσε πως «η κυβέρνηση θέλει να πάρει το μοντέλο της Μόριας, να το κάνει ακόμα πιο σκληρό και να το μεταλαμπαδεύσει σε άλλες περιοχές της Ελλάδας υπό τη μορφή των κλειστών hot spots, δημιουργώντας Μόριες σε όλη την Ελλάδα». Με αυτό τον τρόπο, είπε ο κ.Βαρουφάκης, δηλητηριάζει την ψυχή του Έλληνα πολίτη μέσω του μισανθρωπισμού. «Οι άνθρωποι αυτοί είναι κατατρεγμένοι, δεν ήρθαν εδώ επειδή τους αρέσει το σουβλάκι. Θα έπεφταν ακόμα και στη χαράδρα για να γλυτώσουν από αυτόν που τους έκαψε το σπίτι».

Πυρά εξαπέλυσε όμως στην κυβέρνηση και για την ψήφο των αποδήμων, καθώς όπως είπε δεν θα μπορούν να ψηφίσουν όλοι, καθώς τίθεται το ζήτημα της ιδιοκτησίας.