Skip to main content

Βαρουφάκης: Ειδικό σώμα ένστολων να περιφρουρεί τα πανεπιστήμια

Ο επικεφαλής της ΜέΡΑ25 πρότεινε την δημιουργία μιας αστυνομίας των πανεπιστημίων η οποία θα έχει μόνιμη παρουσία στα ΑΕΙ.

Σώμα ένστολων οι οποίοι να περιφρουρούν τα πανεπιστήμια πρότεινε ο επικεφαλής του Μέρα25 Γιάνης Βαρουφάκης στην Ολομέλεια της Βουλής ως απάντηση του κόμματός του στο επίμαχο θέμα του ασύλου.

Όπως γράφει το capital.gr, επί της ουσίας πρότεινε την δημιουργία μιας αστυνομίας των πανεπιστημίων η οποία θα έχει μόνιμη παρουσία στα ΑΕΙ, χωρίς να διευκρινίσει αν εννοεί ιδιωτικά σεκιούριτι ή κομμάτι της αστυνομίας ή κάτι άλλο.

Πριν κάνει την πρόταση αυτή ο κ. Βαρουφάκης, ο οποίος διδάσκει Οικονομική Θεωρία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών περιέγραψε γλαφυρά ένα περιστατικό εισβολής κουκουλοφόρων στο κτήριο την ώρα που δίδασκε. «Ακούσαμε τον θόρυβο από τους εισβολείς. Πάγωσα. Είχαμε δύο επιλογές. Ρώτησα τους φοιτητές μου τι να κάνουμε. Να φύγουμε ή να μείνουμε για να υπερασπιστούμε το άσυλο; Προτιμήσαμε να μείνουμε και συνεχίσαμε το μάθημα», σημείωσε και πρόσθεσε: «και τότε έγραψα ένα άρθρο στην Καθημερινή», το οποίο και διάβασε.

Το ειδικό σώμα ένστολων που πρότεινε ο Γραμματέας του ‘Μέρα25’ και πρώην υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Συριζα-Ανελ τον Γενάρη του 2015, θα έχει ως αντικείμενο την περιφρούρηση της περιουσίας του πανεπιστημίου, αλλά και της ακαδημαϊκής ελευθερίας στην εκπαιδευτική κοινότητα.