Skip to main content

Βαρουφάκης: Να ανακτήσουμε την εθνική κυριαρχία επί της ΑΑΔΕ

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 τόνισε την πρόταση του κόμματός του για «ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας επί της ΑΑΔΕ» από το βήμα της Βουλής.

Την πρόταση του ΜέΡΑ25 για «ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας επί της ΑΑΔΕ» εξέθεσε από το βήμα της Βουλής ο γραμματέας του κόμματος Γ. Βαρουφάκης, στο πλαίσιο συζήτησης του νομοσχεδίου για το μισθολόγιο της ανεξάρτητης αρχής. Συγκεκριμένα, πρότεινε την αλλαγή του συμβουλίου επιλογής του ΓΓΔΕ, με Κοινωνική Επιτροπή Επιλογής Ανώτατου Προσωπικού "της οποίας το 1/3 είναι βουλευτές, 1/3 κληρωτοί δικαστές και 1/3 κληρωτοί επαγγελματίες λογιστές-φοροτεχνικοί", τη μεταβίβαση στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών της διαχείρισης του φορολογικού λογισμικού και των πληροφοριακών συστημάτων της καταργούμενης ΑΑΔΕ, και την εφαρμογή αλγοριθμικών ελέγχων φοροδιαφυγής.

Ο κ. Βαρουφάκης, που στην αρχή της ομιλίας του μετέφερε στη Βουλή το αίτημα κατοίκων της Λέσβου να φιλοξενήσουν οικογένειες προσφύγων και μεταναστών που αντιμετωπίζουν το κρύο του χειμώνα, είπε ότι η σημερινή ΑΑΔΕ αποκολλάται πλήρως από το Δημόσιο με το ειδικό μισθολόγιο αορίστου χρόνου, ενώ χαρακτήρισε άκρως προβληματικό και απαράδεκτο το βραβείο επίτευξης στόχων, δηλαδή των "ματωμένων πλεονασμάτων".