Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021
x

ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ: Ο ΛΑΟΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΣΤΗ ΜΕΡΚΕΛ ΟΤΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΔΕΝ ΠΡΟΣΚΥΝΑ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΥΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ

Ο φιλόξενος λαός μας θυμίζει στην κ. Μέρκελ πως αυτός ο τόπος δεν προσκυνά αδίστακτους κατακτητές, τόνιζει ο γραμματέας του ΜέΡΑ25.

«Για μια ημέρα ανάσας και ανάστασης για τον ελληνικό λαό και για κάθε ευρωπαίο δημοκράτη», κάνει λόγο στο μήνυμά του την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης.

Όπως αναφέρει «πριν 81 χρόνια δεν έτρεφε αυταπάτες ο ελληνικός λαός όταν βροντοφώναξε ΟΧΙ στον φασισμό που κατέφτασε από τον ευρωπαϊκό Βορρά. Αριστεροί, Κεντρώοι και Δεξιοί γνώριζαν καλά ότι οι επίδοξοι κατακτητές είχαν υπεροπλία και, εν τέλει, θα πέρναγαν».

Παράλληλα, στέλνει μήνυμα στην καγκελάριο Μέρκελ που θα επισκεφθεί σήμερα την Ελλάδα, τονίζοντας ότι «ο φιλόξενος λαός μας της εύχεται καλή αφυπηρέτηση αλλά και της θυμίζει πως αυτός ο τόπος δεν προσκυνά αδίστακτους κατακτητές που, δρώντας εκ μέρους της ευρωπαϊκής ολιγαρχίας, μετέτρεψαν την Ευρώπη σε σιδερένιο κλουβί»

Το μήνυμα του Γιάνη Βαρουφάκη για την 28η Οκτωβρίου:

«Η 28η Οκτωβρίου, η Γιορτή του ΟΧΙ, είναι μέρα ανάσας και ανάτασης για τον ελληνικό λαό αλλά και για κάθε ευρωπαίο δημοκράτη. Πριν 81 χρόνια δεν έτρεφε αυταπάτες ο ελληνικός λαός όταν βροντοφώναξε ΟΧΙ στον φασισμό που κατέφτασε από τον ευρωπαϊκό Βορρά. Αριστεροί, Κεντρώοι και Δεξιοί γνώριζαν καλά ότι οι επίδοξοι κατακτητές είχαν υπεροπλία και, εν τέλει, θα πέρναγαν.

Γνώριζαν ότι περιπέτεια δεν ήταν το ΟΧΙ στους κατακτητές και τους ντόπιους αντιπροσώπους τους, όσο ισχυροί κι αν ήταν. Γνώριζαν ότι η χείριστη περιπέτεια θα ήταν η παράδοση χωρίς όρους, το ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ, η συνθηκολόγηση. Για αυτό τιμάμε σήμερα τον αγώνα τους, το Αλβανικό Έπος, και την Εθνική Αντίσταση που ακολούθησε την Γερμανική Κατοχή.

Φέτος, ανήμερα 28ης Οκτωβρίου του 2021, επέλεξε να μας επισκεφτεί λίγο πριν παραδώσει την Καγκελαρία η κα Μέρκελ. Σε πείσμα του πολιτικού προσωπικού της χώρας, που δεν θα χάσει την ευκαιρία να της προσφέρει άλλη μια φορά γη και ύδωρ, ο φιλόξενος λαός μας της εύχεται καλή αφυπηρέτηση αλλά και της θυμίζει πως αυτός ο τόπος δεν προσκυνά αδίστακτους κατακτητές που, δρώντας εκ μέρους της ευρωπαϊκής ολιγαρχίας, μετέτρεψαν την Ευρώπη σε σιδερένιο κλουβί».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ