Skip to main content

Βαρουφάκης: Παραπλανητική και ταξική η μείωση του ΕΝΦΙΑ

Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 υποστήριξε ότι οι ρυθμίσεις για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 22% δεν είναι «προς την κατεύθυνση της φορολογικής δικαιοσύνης».

Παραπλανητικό χαρακτήρισε το φορολογικό νομοσχέδιο για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο κ. Βαρουφάκης υποστήριξε ότι οι ρυθμίσεις για τη μεσοσταθμική μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 22% δεν είναι «προς την κατεύθυνση της φορολογικής δικαιοσύνης», υποστηρίζοντας πως, για περιουσίες μικρής αξίας, θα έπρεπε να υπάρχει έως και απαλλαγή φόρου και για τα ακίνητα πολύ μεγάλης αξίας, αύξηση του σχετικού συντελεστή.

Ο ίδιος διαμαρτυρήθηκε για την απόρριψη της τροπολογίας που κατέθεσε, προκειμένου να καταργηθεί η προπληρωμή φόρου από επιχειρήσεις, υπογραμμίζοντας: «Απορρίψατε την τροπολογία ως άσχετη με το φορολογικό νομοσχέδιο και δεχθήκατε την τροπολογία για το Ελληνικό. Με αυτή την κίνηση αποδεικνύετε την ταξική σας επιλογή. Πάνω στο 4ο Μνημόνιο που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ θα χτίσει τη νέα παρασιτική ολιγαρχία»