Skip to main content

Βαρουφάκης: Θα αναζητηθούν πρόστιμα 1,2 δισ. που χαρίστηκαν

Τη νομική οδό προκειμένου να εισπραχθούν πρόστιμα 1,2 δισ. ευρώ που χαρίστηκαν το 2014, θα αναζητήσει το ΥΠΟΙΚ, σύμφωνα με τον Γιάννη Βαρουφάκη.

Τη νομική οδό προκειμένου να εισπραχθούν πρόστιμα ύψους 1,2 δισ. ευρώ για τριγωνικές συναλλαγές τα οποία έχαν επιβληθεί σε εταιρείες πετρελαιοειδών και χαρίσθηκαν με νομοθετική ρύθμιση στις 26 Μαρτίου του περασμένου έτους, θα αναζητήσει μέσα στο επόμενο διάστημα το υπουργείο Οικονομικών, όπως ανέφερε σήμερα από το βήμα της Βουλής ο Γιάννης Βαρουφάκης.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Βασίλη Κεγκέρογλου, ο ΥΠΟΙΚ επισήμανε πως «οι νομικές υπηρεσίες κάνουν ότι είναι δυνατόν να ακυρωθεί η τεράστια απώλεση από την προηγούμενη κυβέρνηση».

Σχολιάζοντας τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση θα προβεί στη σχετική ανάκτηση, ο κ. Βαρουφάκης ξεκαθάρισε πως «δεν θα παρανομήσουμε».

«Οι νομικές υπηρεσίες δουλεύουν έτσι ώστε η οποιαδήποτε τροπολογία θα είναι σύμφωνη με τους νόμους. Αυτά που γινόντουσαν στο παρελθόν, όπου οι ελληνικές κυβερνήσεις διέγραφαν χρέη εν γνώσει τους παρανομώντας, αφήνοντας την εξέλιξη στα δικαστήρια για να αποφασίσουν, δεν θα συμβεί σε εμάς», συμπλήρωσε.

Παίρνοντας τον λόγο, ο κ. Κεγκέρογλου προέτρεψε την κυβέρνηση να καταθέσει άμεσα ρύθμιση, εφόσον πιστεύει ότι παρανόμως ακυρώθηκαν τα πρόστιμα, εισπράττοντας την ακόλουθη απάντηση από τον ΥΠΟΙΚ: «Αν νόμιμα και ορθά χαρίστηκαν θα το κρίνει ο ελληνικός λαός. Το έκρινε και σας καταδίκασε στις εκλογές».